İzmirliler artan trafik yükü ve araç yoğunluğu ile birlikte büyük bir park problemi yaşıyor. Özellikle ana arterlere yapılan seyahatlerde vatandaşlar varacağı yeri düşünmeden önce aracını nereye park edeceğini düşünüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN Otoparkları ise park konusunda önemli alternatiflerden oluyor.   Peki Alsancak Punta Katlı Otoparkı nerededir? Alsancak Punta Katlı Otoparkı ücretleri 2024...

Alsancak Punta Katlı Otoparkı 

İzmir'in hem turistik hem de bürokratik açıdan en popüler konumlarından biri olan Alsancak, özellikle Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi iki önemli uğrak noktaya ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple yaya trafiğinin yanı sıra araç trafiği de Alsancak'ın sırtında önemli bir yük olarak yer alıyor. Alsancak bölgesi, özellikle caddeler ve sokak araları olmak üzere araç ile duraklama yapmak için pek olanaklı değil. Öte yandan bu cadde ve ara sokaklarda park yeri bulmak adeta imkansız. Çünkü alan çok kısıtlı ve birçok noktada park yasaktır tabelası ile karşılaşıyorsunuz.  İzmirlilerin Alsancak civarına işi düştüğünde aracını çevrede bulunan otoparklara bırakmak dışında pek bir alternatifi kalmıyor. Bu noktada da en çok tercih edilen otoparklardan biri geniş alanı ve yüksek araç kapasite ile Alsancak Punta Katlı Otoparkı oluyor. Alsancak Punta Katlı Otoparkı, bölge sakinleri tarafından zemin katında yer alan Migros sebebiyle Migros Otoparkı olarak da anılıyor. Uzun yıllardır İzmirlilere hizmet veren bu katlı otopark hala en sık tercih edilen otoparklardan biri durumunda. 

Alsancak Punta Katlı Otoparkı ücretleri 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN bünyesinde hizmet veren Alsancak Punta Katlı Otoparkı saatlik ücretlendirme esasıyla hizmet veriyor. 

İşte Alsancak Punta Katlı Otoparkı'nın ücretlendirme tarifesi:

0-2 saat:  60 TL
2-4 saat:  70 TL
4-6 saat:  85 TL
6-12 saat:  100 TL
12-24 saat:  120 TL
Aylık abonelik ücreti:  2300 TL

Alsancak Punta Katlı Otoparkı'na giriş esnasında bir otopark fişi alıyorsunuz. Bu otopark fişini, aracınızı almaya döndüğünüzde yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Otoparkın girişinde bulunan gişede fişi verip gereken ücreti ödedikten sonra aracınızın yanına geçebilirsiniz. Öte yandan otopark fişini kaybetmeniz durumunda günlük en yüksek ücret olan 120 TL'yi kayıp bilet ücreti olarak ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Alsancak Punta Katlı Otoparkı nerededir?

İzmirlilerin en sık kullandığı otoparklardan olan Alsancak Punta, İzmir'in Konak ilçesinde Alsancak mevkiinde bulunuyor. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin hemen arkasında yer alan bu otoparkın zemin katında Migros, çevresinde Mimarlar Odası, Tapu Müdürlüğü, İzmir Barosu gibi önemli daireler de bulunuyor. 

Alsancak Punta Katlı Otoparkı'nın açık adresi ise şu şekilde: Alsancak, 1476/1. Sk. No:1, 35220 Konak/İzmir

Kaynak: Haber merkezi