Geçtiğimiz sezonda çok kötü bir performans sergileyerek ligin bitimine haftalar kala havlu atan Altay’da sular durulmuyor. Kulüp, içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkmanın yolunu bulamıyor. Sezon öncesi kadro şekillemesi açısından da işler iyi gitmiyor. Enes Öğrüce’nin ardından bir ayrılık da Mustafa Çalışkan cephesinde yaşandı. Sözleşmesi sona eren Çalışkan, Orduspor 1967 ile anlaştı. Kısa vadede kadro kurmak için çabalayan siyah beyazlılarda, potansiyeli olan genç oyuncular ile birkaç tecrübeli oyuncunun harmanlanması planlanıyor.

Altay 20 Temmuzda top başı yapacak

TFF 2. Lig ekiplerinden Altay SK, yeni sezon hazırlıklarına 20 Temmuz'da başlayacak. Siyah-beyazlı kulübün teknik direktörlüğüne getirilen Gökhan Karaaslan, takımın toplanma tarihini açıklarken, kamp programının henüz netleşmediğini belirtti.

Daha önce Mustafa Denizli'nin yardımcısı olarak görev yapmış olan 31 yaşındaki teknik adam, "Altay bizim kendi kulübümüz. İki sene önce şampiyonluk yaşadık, Süper Lig tecrübemiz var. Burası zaten bizim evimiz" şeklinde konuştu.

Geçen sezon Diyarbekirspor'da çalıştığını ve 2. Lig'in dinamiklerini iyi bildiğini vurgulayan Karaaslan, "Bu camia için elimizden geleni yapacağız. Altay'ı layık olduğu yere yeniden çıkarmak için en iyisini yapacağız. Zorlu bir süreç, hem sportif hem maddi anlamda. Ancak biz buradayız, elimizi taşın altına koyduk. Taraftarlarımız ve camiamızla birlikte hareket ederek neler başarabileceğimizi göstermek istiyoruz. Taraftarlarımızın ve camiamızın desteğiyle büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Altay ailesinin bir parçası olarak, tek yumruk olarak mücadelemize destek vermelerini bekliyor ve umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ