Arkas, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve IC Çeşme Marina işbirliği, Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kaymakamlığı desteğiyle düzenlenen Arkas Aegeanlink Regatta’nın ilk gün gerçekleştirilen Cevher Kupası Yarışı’nda ekipler arasında büyük mücadele yaşandı. 25 IRC ile 7 destek sınıfı tekne, Çeşme-Alaçatı rotasında yapılan ve sadece 5 knot esen çok düşük rüzgar nedeniyle çok uzun süren ve sabır gerektiren Cevher Kupası Yarışı’nda bitiş çizgisini ilk geçen takım olmak için büyük bir efor sarfetti.

Yarışlarda IRC AO kategorisinde mücadele eden Arkas Blue Moon birinci oldu. IRC A1 kategorisinde Lagertha, IRC A2 kategorisinde HIT X, IRC A3 kategorisinde TOXIC, IRC A4 kategorisinde Jumbo Jet , IRC A5 kategorisinde Özay Sailing Team Pupa ve Destek kategorisinde ise Elisa birinciliği kazandı.

Yarışın ardından Çeşme Belediyesi Seyir Terası’nda gerçekleştirilen törende dereceye giren yelkenciler ödüllerine kavuştu. Funda-Bernad Arkas ve Haluk-Bahar-Cevher Özyavuz’un yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törende, Gevrek and Ginger seçkisiyle Çeşme sokak lezzetlerinin tadı çıkarılırken DJ Luca Zagaia performansıyla da keyifli saatler yaşandı.

IRC ve destek sınıfının yanı sıra J70 sınıfı yatların mücadelesine sahne olan Arkas Aegeanlink Regatta’nın bu yıl ana sponsorluğunu Arkas Line üstlenirken Corendon Airlines, Cevher ve FAMM Urla da co-sponsorlar olarak yelken sporuna destek oluyor.

Corendon Airlines’tan rekabet ve keyif dolu bir gün

Arkas Aegeanlink Regatta’da ikinci gün takımlar, Çeşme Şamandıra ve Çeşme Coğrafi olmak üzere iki yarışta Corendon Airlines Kupası için mücadele edecek. Yarışların üçüncü günü olan 16 Ağustos’ta ise J70 sınıfı yatların mücadelesi Çeşme kıyılarını renklendirirken karada şenlik havası esecek. Yelkenseverler Dilaila Beach’te bir yandan yarışları izlerken diğer yandan gerçekleşecek Corendon Airlines Festivali’nde Arkas Çeşme Site Spor çocuk
atölyesi, Corendon Airlines uçak atölyesi, Arkas Line desteğiyle atıklardan müzik aleti yapımı atölyesinin yanı sıra Fungi İstanbul performansıyla ailece keyifli bir gün geçirecek. Takımlar, günün sonunda gerçekleşecek Corendon Airlines Kupası ve J70 Kupası olmak üzere çifte ödül töreninde kupalarına kavuşacak.

Çeşme Mirkelam’la Coşacak

Dördüncü gün 17 Ağustos’ta yine Ilıca-Şamandıra ve Ilıca Coğrafi olmak üzere iki yarış, beşinci ve son gün olan 18 Ağustos’ta ise Çeşme şamandıra rotasında yapılacak tek yarışın ardından kazananların belirleneceği Arkas Aegeanlink Regatta’da kapanış partisi bu yıl bir sürprizle geliyor. "Overall Kategorisi”nde ödül alanların kupalarına kavuştuğu Yıldızburnu Taş İskele’de gerçekleşecek kapanış partisinde sanatçı Mirkelam’ın sahne performansı ile unutulmaz bir akşam yaşanacak. Saat 21:00’de başlayacak konseri tüm Çeşmeliler ücretsiz izleme imkanı bulacak.

Arkas Aegeanlink Regatta’yı kazanan tekne kupanın bir yıllığına sahibi olacak. Bir yıl sonraki yarışta kupa yeni şampiyona verilecek. Yarışı üst üste beş yıl kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi olacak.

Kaynak: Bülten