Batuhan KAYA - 30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir’de coşkuyla kutlanmaya devam ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir İl Valiliği’nden ayrı bir programla Zafer Bayramı’nı kutladı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği programa, CHP İzmir Milletvekillerinin bir kısmı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı ilçe belediye başkanları, ilçe örgütleri ve yurttaşlar katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, törende gerçekleştirdiği konuşmada, tüm yurttaşların Zafer Bayramı’nı kutladı. Aslanoğlu, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun ile Atatürk anıtına çelenk bıraktı.



Aslanoğlu konuşmasında, “Bugün tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olan Zafer Bayramı’nı kutlamak üzere bir araya geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, azim ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bu zafer, bir ulusun kendi kaderini tayin etme iradesinin simgesidir. İzmir, Kurtuluş Savaşı’nda düşmana son darbeyi indiren ordumuzun ilk ayak bastığı şehir olarak yerini almıştır. Bizler bu mirasa sahip çıkmalı, Gazi Mustafa Kemal’in sözlerini örnek alarak cumhuriyeti korumalı ve daha ileri taşımalıyız. Cumhuriyetin değerlerine her zamankinden daha fazla sığınmalı, toplumu bölmeye çalışanlara inat geleceğe yürümeliyiz. Atamızın bizlere emanet ettiği, bugün ekonomik kriz altında ezilen bu vatanı daha güçlü ve daha demokratik, dünyayla rekabet edebilen, itibarı yüksek, barış içinde bir Türkiye olarak gelecek nesillere bırakmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Dünyanın en önemli savaş kahramanlarından olmasına rağmen ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyen atamızın izinde demokrasimizin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Bizler, bu ülkenin cumhuriyet sevdalıları olarak buradayız. Cumhuriyet sıkı sıkıya bağlı CHP’liler olarak daha aydınlık günlere yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bayramları coşkuyla kutlayacağız gün yakındır

Aslanoğlu konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı:“Bugün memleket, yönetemeyen ve krizleri büyüten bir iktidar altında sarsılıyor. Ekonomik krizde toplumun tüm kesimleri büyük bir sıkıntı içerisinde bayramı yaşayamayacak. Dün çiftçi kardeşlerimizin yanındaydık, onların çektiği acıları biliyoruz. Her şeyin fiyatı artarken 17 bin TL asgari ücret artmayan işçinin nasıl ezildiğini biliyoruz. ‘Emekli maaşım yetmiyor. Bilet parası verip nasıl Cumhuriyet Meydanı’na geleyim?’ diyen emeklinin derdini biz yaşıyoruz. Sizleri bunları yaşatanlara ‘kör olsun’ diyeceğim ama kör olsunlar da görsünler ne halde olduğunuzu. Her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Bayramları coşkuyla kutlayacağımız günler yakındır. Yaşasın Cumhuriyet yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasın kalbi Atatürk ile atan Cumhuriyet sevdalıları!”


Törende konuşma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Kısaca coşkumu sizlerle paylaşmak istiyorum çünkü beraber bir yol yürüyoruz, adeta gün sayıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntılı durumdan CHP’nin iktidarıyla ülkemizi kurtaracağız o günlerin saatlerini sayıyoruz. Hepinizin sabırsızlık içinde olduğunuz biliyorum. Ülkenin bize ihtiyacı olduğunu hepinizi fark ettiğinizi biliyoruz. O genel seçimi hepimiz dört gözle bekliyoruz. Ülkenin daha fazla yara almaması için bir an önce CHP’nin iktidarını kurmaya çalıştığınızı ben de sizler gibi biliyorum. Bu dönemde partim bana büyükşehir belediye başkanlığını verdi. Aranızda belediye başkanı arkadaşlarım var, onlarla bize verilen bu bayrağı en yukarıda tutarak çalışmaya devam ediyoruz. Kararlıyız, başaracağız. İzmir’in Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerel yönetimlerinden olacağız. Bize inanmanıza, yanımızda olmanıza, destek olmanıza çok ihtiyacımız var. Çok zorlu konularla, çok ağır sorunlarla mücadele ettiğimizi biliyorsunuz. Hepimizin şu anda en fazla ihtiyaç duyduğu şey birlik ve beraberliktir” diye konuştu.



Tugay konuşmasının devamında, şöyle konuştu: “102 yıl önce kazanılan zafer ve o zaferin öncesi ve sonrasında yaşananları hepimiz biliyoruz. Çok şanlı bir mücadele verildiğini, parmağıyla ileriyi gösteren Gazi Mustafa Kemal’in kararlı duruşunu, onunla şahlanışını biliyoruz. Tarihin en büyük zaferlerinden biridir 30 Ağustos ve bu zaferin gururunu üzerinden 102 yıl geçmiş olsa da cumhuriyet ve cumhuriyetin değerleriyle birlikte en çok bu meydandaki arkadaşlarımız biliyor. Bize bu milleti sevmeyi, bu bayrağa saygı duymayı öğrettiler. O inanç ve sevgiyle bu partinin üyesiyiz ve bununla mücadele ediyoruz. Ne mutlu bize! Ne mutlu bize ki böyle güzel bir ailenin mensubuyuz. Biz, sizlere inanıyoruz. Sahada gördüğümüz, alanda gördüğümüz, bu ülkede gördüğümüz her türlü yanlışla mücadele etmeye devam edeceğiz. Herkese eşit bakarak, her zaman hak, hukuk ve adaletin yanında olarak bu ülkeye olan borcumuzu ödeyeceğiz. İktidar olacağız, iktidar olacağız, iktidar olacağız! Bu ülkedeki her türlü yanlışı biz durduracağız!”

Muhabir: Batuhan KAYA