İzmir’in Çeşme ilçesinde  Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) amacıyla düzenlenmesi planlanan Despina Vandi konseri son anda iptal oldu.

Despina Vandi konserinde Atatürk posteri ve Yunan Bayrağı krizi: Konser iptal oldu Despina Vandi konserinde Atatürk posteri ve Yunan Bayrağı krizi: Konser iptal oldu

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Yunan sanatçı Vandi ile ilgili yaşanan kriz hakkında İz Gazete'ye özel açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu yaşanan kriz hakkında, "Konser organizasyonu doğru yapılmışsa  Lal Başkan “ben Yunan bayrağı olmasına karşıyım” mı demiş, konserde Yunan Türk bayraklarının birlikte sallanılmasına mı karşı çıkmış?  Bu organizasyon komitesinin hatasıdır" ifadelerini kullandı.

Ne olduğu herkesin malumu

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Konser organizasyonu doğru yapılmışsa Lal Başkan ‘Ben Yunan bayrağı olmasına karşıyım’ mı demiş, konserde Yunan Türk bayraklarının birlikte sallanılmasına mı karşı çıkmış? 

Bu organizasyon komitesinin hatasıdır. 

Sanatçı kendi resmi açıklamasında siyasi semboller nedeniyle konsere çıkmadığını belirtmiştir. Siyasi sembol dediğinin ne olduğu herkesin malumu. Çeşme Belediye başkanına halkların kardeşliğine halel getirildiğini söylemek doğru olmaz. Bizler barış içinde iki yaka halkının kardeşliğine inanırız. Lal başkan da konuşmasında net olarak bunu dile getirmiş. 

Hem sayın sanatçının menajerleri Türk Yunan dostluğuna ilişkin isteklerini net belirtmeliydiler, hem de organizasyon komitesi salona seyirci almadan Türk Yunan dostluğuna ilişkin gerekleri yerine getirmeliydi. 

Tabii ki salonda bu barışa inanan ve bize yurtta sulh cihanda sulhu öğreten liderimizin posteri asılmalıydı. 

Çeşme nereden duydu?

Yakışanı bir dost Yunanlı sanatçı getirilecekken, sahnede Türk Yunan dostluğunu gösterecek görseller ülke bayraklarından yapılmış dostluğu gösteren, mümkünse zeytin dalları da barındıran görseller ile sahne tasarlanmalıydı. 

Amfi Tiyatroda asılı bayrak ve poster inmez.

Ayrıca bu kriz çıktığında da yönetilebilirdi.

Sizce sahneye sanatçının neden çıkmadığını sanatçı ve organizasyon komitesi dışında tüm salon, hatta Çeşme nereden duydu?  

‘Geçmişte bayrak sallandı şimdi neden sallanılmıyor’ diye sormak, Türk Yunan dostluğunun gelişmesi için katkı koyan belediyelerimize yönelik karalama kampanyası.

Devam edeceğiz

Keşke organizasyon ile ilgilenen dostlarımız hazırlamış olsaydı da Atamızın gözlerine bakarak hep beraber Türk-Yunan bayraklarını ve zeytin dallarını iki yakanın kardeşliği için beraber sallasaydık. 

Bizler bugüne kadar olduğu gibi yine organizasyonlar yaparak Türk Yunan dostluğunun gelişmesi için emek koymaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber merkezi