Semra İĞTAÇ - ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'e derin bir saygı ifadesinde bulundu. Zeybek, Türk töresine uygun olarak "yere diz vurma" hareketiyle Atatürk'ü selamladı. Bu selamlama şeklinin, Türk geleneğinde en ulu Ata'ya duyulan saygının en yüksek ifadesi olduğunu belirten Zeybek, Atatürk'e olan bağlılığını ve minnettarlığını dile getirdi.

Atatürk, Türkiye Türklüğünün bütün gücünü ortaya çıkardı  

Ziyareti sırasında Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milleti ve dünya Türklüğü için taşıdığı öneme dikkat çekti. Yunan ordusunun, Batı emperyalizminin ve kapitalizmin desteğiyle Anadolu'yu işgal etmeye çalıştığını vurgulayan Zeybek, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliği sayesinde bu tehdidin bertaraf edildiğini ifade etti. "Mustafa Kemal Atatürk, Türklüğün içinden çıkan bir Bozkurt olarak Türkiye Türklüğünün bütün gücünü ortaya çıkardı ve sonunda kazandığı zaferlere kutlu bir zafer ekledi," diyen Zeybek, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını bu büyük zaferin kazandırdığına dikkat çekti. 

Varlığımızı 30 Ağustos’a borçluyuz

Zeybek ayrıca, 30 Ağustos'un sadece Türkiye için değil, dünya Türklüğü için de büyük bir gün olduğunu belirterek, bu zaferin Türk milletinin kötüye giden yazgısını iyiye çevirdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını vurguladı. "Varlığımızı 30 Ağustos’a borçluyuz. Bu böyle bilinmeli!" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Semra İĞTAÇ