9 Eylül gazetesi yazarı Atilla Köprülüoğlu kaleme aldığı Süveyda kitabı raflarda yerini aldğını açıkladı. Genel Yayın Yönetmenliği'ni Esat Erçetingöz'ün üstlendiği Süveyda, yazar Köprülüoğlu'nun kaleminden çıkan ikinci kitap oldu. Ayrıca kitabın arka kapak tanıtım sözlerini Ataol Behramoğlu, Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Prof. Dr. Haluk Şahin gibi usta isimler yazdı.

Uzun zamandır süren ikinci kitap ısrarının sonucunda Süveyda'yı tamamladığını söyleyen Köprülüoğlu şu açıklamalarda bulundu.

"Evet, değerli dostlar... Beş yıl önce "Aşina Yüzler" i yazmıştım. Süreçte çok sayıda tanışın, özellikle  Esat Erçetingöz ustam ve Ünal Onurdaşımın "Hadi artık gelsin ikinci kitabın" ısrarlarıyla "Süveyda"yı da tamamladım. Şimdi artık ikinci kitabım da raflarda.

"Süveyda"nın Genel Yayın Yönetmenliğini Esat Erçetingöz üstlendi. Kapak fotoğrafı Cengiz Ülkü 'den...  Son okuyucu ve düzeltmeni de değerli kardeşim Özgür Deniz Kınay ...Baskıyı da Vahit Akkaya-Teknofset yaptı. Kitabın arka kapak tanıtım sözlerini ise "Yaşayan En Büyük Türk Şairi" Ataol Behramoğlu , 54 Yıldır TV Habercisi  Uğur Dündar, usta tiyatro Sanatçısı ve mizah devi Müjdat Gezen ile ülkemizin ilk İletişim Uzmanı Prof.Dr.Haluk Şahin yazdı.

Önsöz gibi

“Süveyda”dır kitabımın ismi. Hemen yazayım, “İsim Babası” benim 40 Yıllık Dostum Meslektaşım Şair Sevgili Ünal Ersözlü! Kitabın hazırlanması aşamasında isim konusu gündeme gelince “Süveyda’’yı önerdi Ünal. Ne yalan söyleyeyim, ben  ilk kez duydum. Ardından da Bergamalı Şair Metin Altıok’un yazdığı “Yeni bir sözcük öğrendim geçenlerde rastlantı sonucunda; Eskiden yüreğin ortasında bulunduğu sanılan siyah nokta, Yani mecazi anlamda bir gizli niyet, bir duygu ve düşün, Ve bitki biliminde tohumun içindeki o itici güç sürgün. Yoklayın kendinizi şimdi hepiniz sonra söyleyin bana; Nedir yüreğinizdeki siyah nokta, gizli niyet: SUVEYDA?" dizelerini okuyuverdi “Süveyda” isimli şiirinden. Ve ekledi dostum; “Altıok’un 33 yıl önce yazdığı şiiridir. ‘Bir Acıya Kiracı’ kitabındadır …”
Sonra “Süveyda”nın kalpte küçük bir siyah nokta olduğunu… “Gönül  noktası” ya da “Gören gönlün göz bebeği” olarak kabul edildiğini… Murathan Mungan’ın oyunlaştırılan “Geyikler Lanetler” kitabında da -bir kadın kahramanının ismi- olduğunu öğrendim… Çok hoşuma gitti “Süveyda”. Derin etkileyiciydi ve oldukça anlamlıydı. Bu kitap da, çıktığı günden beri (10 yıl olmuştur) aralıksız ve hiç aksatmadan yazdığım 9 Eylül Gazetesi’nde ve diğer mecralardaki yazılardan bir seçki niteliğinde. Belirli bir tarih sıra gözetilmeden… Çoğunluğu portre türü yazılar, hayatın içinden öyküler… Her biri sevgi, hoşgörü ve vefa duyguları ekseninde. Net olan; hepsinin adeta içtenlikli  bir kalbin birikintisi özelliği taşıması. Düşüncenin şiirin, vefanın, vicdanın, dostluğun kardeşi olmak istedim yazılarımla. “His kırıntılarımı” paylaşmak istedim, “Yaşamak, hatırlamaktır” diyerek… Bir meslek büyüğümün ifadesiyle, “Kör bir hizarın dişlilerine takılmış Türkiye’nin çıkışlardan çok inişlerle süren yolculuğuna” 80’lerin başından beri eşlik eden ve  asla muhabir ruhunu da kaybetmemiş, gazetecilikten başka da işi olmamış bir gazeteci olarak... Ülkü Tamer’ce: “Yüreğimin -gönül noktasında- kalmış renkleri, izleri yazıya döktüm.

Biliyorum; “Hepimizin yüreği ağır, göğsü, gözü dolu…”  Yine bilge sözüne sığınarak; "Zaman Biziz, Hayat Biziz, Hepsi Bu...

Dostlar; Kitap için bir imza günü düzenlenecek. O tarihi de duyuracağım yakında. İlginize şimdiden teşekkürler..."

Kaynak: Haber merkezi