Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için geri sayım başlarken, Ali Koç'un ardından Aziz Yıldırım da adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım, haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olma kararı aldı. Yıldırım'ın, 15 Mayıs Çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Fenerbahçe başkanlığına aday olmak için gerekli imzaları hafta içinde Yüksek Divan Kurulu'na teslim edecek olan Yıldırım, 6 yıl sonra güçlü bir liste ile başkanlığı yeniden Ali Koç'tan almayı hedefliyor.

Yıldırım, resmi adaylık açıklamasının ardından ikinci bir basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlatacak.

Tribünlerde Aziz Yıldırım sesleri

Fenerbahçe tribünleri, ligin 36. haftasında oynanan Kayserispor maçının 75. dakikasından itibaren "Yönetim istifa" ve "Ali Koç istifa" şeklinde sloganlar attı.

Yönetimi istifaya davet eden sarı lacivertli taraftarlar, bir süre de eski başkan Aziz Yıldırım lehine tempo tuttu. Tribünlerin büyük bölümü ise, Kurbağalıdere tarafındaki kale arkasından yükselen Aziz Yıldırım tezahüratına tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım büyük farkla kaybetmişti

Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım, 2018'deki seçimlerde büyük bir farkla kaybederek koltuğunu Ali Koç'a devretmişti. Haziran 2018'deki seçimlerde, toplam 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 16 bin 92'si Ali Koç'a, 4 bin 644'ü ise Aziz Yıldırım'a gitti.

Editör: Duygu Kaya