Baş ağrısı; hayatımızın her döneminde, sıklıkla karşılaştığımız sağlık sorunlarından biridir. Uykusuzluğa, halsizliğe ve odak problemlerine neden olan baş ağrısı, yaşam kalitesini düşüren unsurlardan biri olarak görülür. Baş ağrılarını ağrı kesicilerle çözmek mümkün olsa da, bu ilaçları sıklıkla kullanmak bünye sağlığı için zararlıdır. Baş ağrısını doğal yollarla da yenmek mümkündür. Baş ağrısını yenmek için uygulamanız gereken 9 doğal yöntem...

Baş ağrısına ne iyi gelir?

1-Su içmek

Su içmek, baş ağrısını hafifletmek için etkili bir yoldur. Ayrıca vücuttaki toksinleri atmaya ve dehidrasyon sorununu gidermeye de yarar.

2-Buhar Banyosu
Buhar banyosu sinüslerinizi temizler ve açar. Bu sayede baş ağrınız hafifleyebilir.


3- Lavanta Yağı
Lavanta yağı, masaj yoluyla uygulandığında; baş ağrısını hafifletmek için etkili bir yöntem olarak öne çıkar. Ayrıca sakinleştirme özelliğine sahiptir ve stresi azaltarak rahatlama sağlayabilir.


4-Zencefil Çayı
Zencefil çayı, baş ağrısını hafifletmek için öne çıkan doğal bir opsiyondur. Anti-inflamatuar özelliklere sahip olan zencefil, kan akışını artırarak ağrı şiddetini azaltabilir.


5- Nane Yağı
Serinletici bir etkiye sahip olan nane yağı, masaj yoluyla uygulandığında baş ağrısını hafifletmekte kullanılabilir.


6-Sıcak veya soğuk kompres uygulamak
Baş ağrısı için kompres uygulamak ağrınızı azaltabilir. Sıcak yapıldığında kaslarınızı gevşeterek ağrı şiddetini azaltır. Soğuk yapıldığında ise damarların daralmasına ve ağrının bu yolla azalmasına neden olur.


7- Kahve İçmek

Kahvenin içerdiği kafein, beyindeki damarların daralmasına neden olarak baş ağrınızın azalmasını sağlar. Ancak fazla tüketildiği takdirde bu da baş ağrınızı artırabilir.

8-Yoga Yapmak
Yoga, kasları esnetmesiyle bilinen bir spor türüdür. Kaslarınızın esnemesi ve rahatlaması, vücudunuzdaki başka bir noktaya bağlı olarak gelişen baş ağrılarını sonlandırabilir.


9- Masaj Yaptırmak
Masaj yaptırmak, baş ağrısını hafifletmek için işe yarayabilir. Tıpkı yogada olduğu gibi, kaslarınızın gevşemesine neden olarak; bedeninizin farklı bir bölgesinde gelişen, başınıza vuran ağrıları hafifletecektir.

Kaynak: Haber Merkezi