Torbalı Belediyesi'nin 100 günü konulu toplantıyı takip edecek gazeteciler kendilerini ilginç bir yolculuğun içinde buldular. Normal şartlarda 35-40 dakika sürmesi gereken yolculuk tam 1 saat 40 dakika sürdü. Gecikmenin sebebi ise fazlasıyla manidar.

Torbalı Belediyesi'nin seçimin ardından geçen 100 gününü anlatacağı toplantıya davet edilen gazeteciler, eski adıyla Efes Otel, şimdiki adıyla Swiss Otel önünde buluştu. Basın davetinde saat 16.45'te bu noktadan belediye tarafından bir araç kaldırılacağı ifade edilmişti. Bu noktadan 34 ABS 684 plakalı araca binen basın mensupları kısa süre içerisinde bir terslik olduğunu fark etti. Araç Torbalı'ya doğru değil Karşıyaka istikametine doğru ilerliyordu. Sebebi sorulduğunda ise bir protokol misafirinin alınacağı söylendi. 

İZBAN Durağı'nın önünde 

Protokol misafirinin olduğu adrese, içinde ona yakın basın mensubunun bulunduğu araç ulaştığında, durum daha da ilginç hale geldi. Araca binen kişi, İZBAN Karşıyaka İsyasyonu'nun çok yakınında bulunuyordu. Eğer bu kişi İZBAN'a binse idi Torbalı istasyonuna rahatlıkla ulaşabilirdi. Tüm bu karmaşanın ardından, akşam trafiğinin de yoğunlaşması ile basın mensupları ve protokol üyesinin bulunduğu araç saat 18.25'te toplantının yapılacağı merkeze ulaştı.

Araç + Yakıt + Mesai + Zaman

Eğer araç direkt olarak Torbalı yönüne gitmiş olsa idi bu yolculuk 35-40 dakika sürecekti. Bu şekliyle harcanan yakıt bedeli de belediyenin kasasından çıkmayacaktı. O protokol misafir de İZBAN kullansa idi 50 TL'den daha az bir bedel ödenecekti. Protokol misafirinin eski bir CHP İl Yöneticisi olduğu öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ