Dün Çeşme’de, Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi’nin eğitim yararına organize ettiği konserde kriz yaşanmıştı. Konuk sanatçı, bu yıl Yunanistan’da 20 konser vereceğini belirtip, sahnede dengeleyici olması açısından bir Yunan bayrağı talep etti. Ancak hem o ölçülerde bir bayrak bulunamadığından hem de organizasyon komitesinin de bunu reddetmesi ile kriz çıktı. Konuk sanatçı, bu yıl Yunanistan’da 20 konser vereceğini belirtip, sahnede dengeleyici olması açısından bir Yunan bayrağı talep etti. Ancak hem o ölçülerde bir bayrak bulunamadığından hem de organizasyon komitesinin de bunu reddetmesi ile kriz çıktı.

Köpeğe sorsanız size söylerdi

Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yaşananları eleştirdi ve Başkan Denizli’nin makamında köpekle fotoğrafını paylaşarak “Makamınıza oturttuğunuz köpeğe sorsanız, o bile “Türk Eğitim Vakfı” için düzenlenen bağış gecesine “Yunan” sanatçı çıkarılmaması gerektiğini size söylerdi. Ama siz önce Milli değerlerimize saldıranlara sahne verdiniz, sonra hamasete sarılıp marşlar okudunuz. Klasik CHP” ifadelerini kullandı.

Köpeğim konuşmuyor ama davranışları sizden mantıklı

Varank’ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Başkan Denizli, sanatçıyı kendilerinin değil Türk Eğitim Vakfı’nın seçtiğini belirtti. Denizli ayrıca köpeğine dair olan sözlere de ‘sizden daha mantıklı davranışları var’ ifadelerini kullandı.

Başkan Denizli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Sayın Varank, Sizin yönetim anlayışınızda, kurumların kendi özgür fikirlerine ve programlarına saygı göstermek gibi bir gelenek olmadığından Çeşme’de düzenlenen bir yardım konserinde, Türk Eğitim Vakfı’na ait organizasyonda yine sanatçı tercihinin kendilerine ait olabileceği aklınıza bile gelmemiştir. Evet BAYRAK ve ATATÜRK, sadece biz CHP’lilerin değil 85 milyonun kırmızı çizgisidir ve milli değerlerimizi şanlarına yakışır şekilde korumak da biz CHP’lilerin en iyi bildiği şeydir. Sizin aksinize biz bunu hamaset için değil; Onları ilelebet koruma amacıyla hareket ederiz. Belediye Başkanı olduğumdan bu yana hiçbir söylem, iddia ve gereksiz yaklaşıma cevap vermedim, bundan sonra da bu tavrım aynen devam edecek. Lakin sizin gibi bu ülkede “bakanlık” yapmış bir kişinin, sırf CHP’ye muhalefet etmek için değerlerimizi ayak altına almak isteyenlerle bile nasıl yan yana gelebileceğinizi tüm milletimiz görsün diye cevap veriyorum. Bu arada, köpeğim konuşmuyor malum öyle bir genetik özelliği bulunmuyor fakat emin olun sadece hareketleriyle bile sizden daha mantıklı davranışlara sahip. Şükür. Selametle" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi