İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Ayağa düşürdünüz

Dervişoğlu, MHP'ye seslenerek ''Sizin yüzünüzden kendime ‘ülkücüyüm’ diyemiyorum. Ayağa düşürdünüz'' dedi.

Dışişleri Bakanlığı’na çağrı

Dervişoğlu, konuşmasında ''Batı Trakya Türklerinin okulları kapanıyor. Bakınız kapandıktan sonra açması zordur'' diyerek Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı.

Açıp önce Lozan’ı okusunlar

İYİ Parti lideri yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Tarihi çarpıtılmış dizi senaryolarından ibaret sananlar, Kendileri çalıp kendileri oynamayı devlet yönetmek zannedenler,  Açıp önce Lozan’ı okusunlar.

Tanınmanın ne manaya geldiğine baksınlar. Sonra Kuzey Kıbrıs’ın ve uzaktan atıp tuttukları Filistin’in, onlarca yıldır süre gelen tanınma mücadelelerini hatırlasınlar.

Lozan’a düşman olanlar Sevr’in alkışlayıcıları,  Sevr’i imzalayanlarının hayranlarıdır. Büyük Ortadoğu Projesi havucunun peşinde koşup  Memleketi sığınmacı hendeğine çevirenlerdir. Bırakın Lozan’a laf etmeyi,  Lozan’ı da, İsmet Paşa’yı da,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini de ağızlarına alamazlar.

Bilin ki o müjdeyi beğenmemiştir

Erdoğan bir müjdeyi bir bakana veriyorsa bilin ki o müjdeyi Erdoğan bile beğenmemiştir.

Meclis’e getirdikleri yasalara bakıyorsunuz. Kurumların yüzlerce sayfalık çalışmalarında yer alan düzenlemeler Meclis’e gelmiyor, gelemiyor. Çünkü güçleri tefeci bezirganlara, beton ağalarına, sanal vurgunculara yetmiyor. Kendi kendini yiyen yılan misali dönüp her şey Saray’da düğümleniyor. Olan da çiftçiye işçiye, gençlere, emekliye oluyor.

Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabınız değil, uşağınız hiç değil.''

Yasayla oyalanmak boşunadır

Dervişoğlu sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye ilişkin milli bir seferberlik çağrısında bulunarak ''Ölüm lafıyla değil hayır lafıyla başlayacağız. Sonra da bu sorunun en makul yolunu birlikte bulacağız. Yasayla oyalanmak boşunadır''

Kaynak: Haber Merkezi