Ölüdeniz, Türkiye’nin en çok tercih edilen sahil beldelerinden biridir. Mükemmel bir plaja ve denize sahip olan Ölüdeniz, Türkiye’nin en çok merak edilen güzellikleri arasındadır. Bembeyaz kumlara sahip bir sahili, berrak ve canlı bir denizi olmasıyla ön plana çıkan Ölüdeniz, adeta canlı bir akvaryum gibi. Denizin tadını çıkartmak için birçok alternatif mevcut, Ölüdeniz’in yanıbaşında; Belcekız, Kumburnu, Çalış, Kıdrak plajları gibi birçok seçenek var. Beldede plaj, 2 bölümden oluşmaktadır. Belcekız olarak adlandırılan kısım, büyük kumlu bir kumsala sahiptir. Ölüdeniz olarak adlandırılan bölge ise manzarası bol bir lagündür.

Fethiye’de Ölüdeniz dışında görmeniz gereken pek çok yer var. Buraları da ziyaret ederek tatilinizi daha çeşitli bir hale getirebilirsiniz. Peki, Ölüdeniz’e nasıl gidilir, Fethiye’de nereye gidilir? İşte cevabı…

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi’nde Babadağ’ın manzarasını gözlemleyebilir ve bir trekking yolculuğuna çıkabilirsiniz. Ayrıca bölgede birçok kampçı da bulunuyor. Çadırınızı alıp ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi de Kelebekler Vadisi.

Likya Yolu

Türkiye’nin en uzun mesafeli yürüyüş yolu olarak anılan Likya Koyu, Ölüdeniz’den Antalya’ya kadar uzanıyor. Likya Yolu üzerinde sayısız antik yapıt ve antik kentler mevcut. Yolun net uzunluğu ise 535 kilometre.

Saklıkent Kanyonu

Binlerce yıl boyunca dalgaların taşları aşındırmasıyla meydana gelen bu kanyon, oldukça serin suyu ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Kışın suların yükselmesi suya girmeyi imkansız kılsa da, yazın sıcaklığını atmak için tercih edilebilir.

Fethiye Kral Mezarları

Bu mezarlıklar, Likya döneminde önemli kimseleri defnetmek için inşa edilmiştir. Tatilini kültürel bir hale getirmek isteyenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir yapıt. Kral mezarlarının tarihi dokusu sizi içine çekecek ve tatilinize değer katacaktır. Kral mezarları, yazın 08.30-19.30, kışın ise 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Ölüdeniz nerede?

Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlıdır. Fethiye şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır. Seydikemer ve Dalaman ile komşudur. Bölge, Teke Yarımadası üzerinde yer alır. Fethiye’den gelişte Belcekız Koyu’ndan hemen sonra gelir.

Ölüdeniz’de hangi aktiviteler yapılır?

-Yamaç paraşütü

-Trekking

-Kamp

-Mavi yolculuk

-Çeşitli su sporları

İzmir’den Ölüdeniz’e nasıl gidilir?

İzmir ile Ölüdeniz arası yaklaşık 349 kilometredir. Araba yolculuğu ile yaklaşık 4-5 saat içerisinde varılabilir. Ölüdeniz’e ulaşmak için diğer bir seçenek İzmir Otogarı’ndan Muğla’ya giden bir otobüse binmektir. Muğla Fethiye’ye giden birçok firma bulunmaktadır. Size en uygun gelen seçeneği tercih edebilirsiniz. Fethiye’ye vardıktan sonra Ölüdeniz’e ulaşmak için şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz, gideceğiniz mesafe çok uzun değildir. Başka bir seçenek ise tur şirketleriyle birlikte gitmektir. İzmir’deki tur şirketlerinden biriyle anlaşıp Ölüdeniz çevresindeki pek çok bölgeyi rehberler yardımıyla gezebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi