İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümünde bir açıklama yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 9 Eylül’ün bağımsızlık mücadelesinin ve ulusun geleceğini özgürce inşa etmeye başladığı bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. Zorlu, İzmir’in tarih boyunca farklılıkları barış içinde barındırarak medeniyetin ve kardeşliğin simgesi olduğunu ifade etti.

Basın açıklamasının tamamı şu şekilde: 

"Atatürk’ün çağdaş medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğiz
 9 Eylül 1922, sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir ulusun bağımsızlığını kazandığı, geleceğini özgürce inşa etmeye başladığı gündür. Kurtuluştan kuruluşa giden yolun ilk adımı; milletimizin ortak iradesi, azmi ve kararlılığının göstergesidir.
Evrensel demokratik değerlerin beşiği olarak, tarih boyunca farklılıkların bir arada barış içinde yaşadığı İzmir, medeniyetin ve kardeşliğin simgesi olmuştur. ESİAD olarak, 9 Eylül’den aldığımız ilhamla, bir yandan bu köklü geçmişe sahip çıkıyor; bir yandan da ekonomimizi sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda küresel düzeyde başarılı bir geleceğe taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Üyelerimize, ekonomimize ve topluma katkı sağlama misyonumuzu, Atamızın çizdiği çağdaş medeniyet yolunda sürdürüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de iş dünyasının görüşlerini temsil etmeye, özel girişimciliğin ve demokratik değerlerin gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.
Bu düşüncelerle, İzmir’in kurtuluşunun 102. yılında, başta bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için savaşan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.
9 Eylül kutlu olsun! 
Sibel ZORLU
Yönetim Kurulu Başkanı"

Kaynak: HABER MERKEZİ