Yiğit SÜTCÜ-Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile Trendyol Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Göztepe’de kaleci belirsizliği devam ediyor. Sarı kırmızılıların geçen sene kalesini koruyan Mateusz Lis, gösterdiği yüksek performans ile avrupa takımlarının radarına girmişti. Göztepe’nin de çoğunluk hissesini elinde bulunduran Sports Rebuplic, Southampton’dan kiralık olarak gelen başarılı file bekçisini daha yüksek bir fiyat ile avrupa pazarında değerlendirmeyi düşününce kaleci arayışı hızlandı. Göztepe kalesi için pek çok kalecinin ismi geçse de bunlardan birisi sosyal medyada gündem olmayı başardı. 

İsmi geçti, sosyal medya karıştı

Önceki gün Süper Lig'de oynayan pek çok kaleci gibi Hatayspor’da forma giyen Erce Kardeşler’in adı da Göztepe ile birlikte anıldı. Haftalardır kaleci arayan sarı kırmızılılarda anılan isimler, genelde taraftarlar tarafından geçmiş performansları ile değerlendirilir. Ancak bu defa durum bu şekilde gelişmedi. Erce Kardeşler’in akrabalık ilişkileri performansının önüne geçti. Erce’nin ağabeyinin hem Süper Lig hem de 1. Lig’de maçlar yöneten Arda Kardeşler olması taraftarların en çok tartıştığı konu oldu. Sosyal medya hesaplarından yüzlerce paylaşım yapılırken taraftarlar ikiye bölündü. Taraftarların Erce Kardeşler’i isteyip istememesinin sebepleri ise çok farklı.

Dert Erce değil Arda Kardeşler 

Malum, hakem Arda Kardeşler, Göztepe camiasının pek de haz ettiği bir hakem değil. Taraftarlar, geçtiğimiz dönemde Arda Kardeşler yönetiminde çıkılan maçlarda verdiği kararlara yoğun tepki göstermiş, kimi zaman bu tepkiler tribün kapatma cezalarına yol açmıştı. Hatta geçmişte Göztepe-Galatasaray maçında Arda Kardeşler, biri VAR’da iptal edilen 5 penaltı kararı vermiş ve bu maç günlerce ulusal basında tartışılmıştı. 

Arda Kardeşler’den kurtulmanın yegane yolu

Taraftarların önemli bir kısmı bu noktada ülkemizde uygulanan bir kararı ön plana çıkararak Erce Kardeşler transferine sıcak bakıyor. Bu karara göre hiçbir hakem birinci derece akrabasının forma giydiği takımın maçına çıkamıyor. Dolayısıyla eğer sarı kırmızılılar Erce’yi transfer ederse, ilk 11 oynatmasa bile Arda Kardeşler’in Göztepe maçlarında hakemlik yapması mümkün değil. Taraftarlar yaptıkları paylaşımlarda Arda Kardeşler’den kurtulmanın yegane yolunun bu olduğu gerekçesiyle bu transferi destekliyor. Karşıt görüşte olanlar ise Erce’nin kaleci performansını beğenmeyerek, küme düşme hattındaki bir takımdan kaleci alınmasına karşı çıkıyor. Sarı kırmızılılarda kaleci transferi düğümünün bu hafta sonuna kadar çözülmesi bekleniyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü