Yüze buz uygulamasının, cilt sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır.Hem kolay hem ucuz: İşte yüze buz sürmenin 4 faydası

Yüze buz sürmenin 4 faydası

1. Cilt gözeneklerinin görünümünü etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında genetik, yaş, cilt tipi ve bakım alışkanlıkları öne çıkmaktadır. Buz uygulamaları, tek başına kalıcı bir çözüm olmasa da düzenli bir cilt bakım rutinine dahil edildiğinde faydalı olabilmektedir. Soğuğun etkisiyle daralan kılcal damarlar, iltihaplanma ve şişliği azaltarak gözeneklerin daha küçük görünmesini sağlayabilir. Ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü geçici olarak hafifletmede de etkili olduğu belirtilmektedir. Kısacası yüzünüzün daha gergin görünüme sahip olması için buz uygulamasını deneyebilirsiniz.

2.Buzun antienflamatuar özellikleri sayesinde akne ve sivilce gibi cilt problemlerinde de olumlu etkiler gösterdiği bilinmektedr. Özellikle akne lezyonlarına uygulandığında kızarıklık ve şişliklerin azaldığı, bu sayede ciltteki sorunların daha az fark edilir hale geldiği ifade edilmektedir. Aynı zamanda, buz uygulaması cildin doğal kolajen üretimini destekleyerek, akne izleri ve hiperpigmentasyon gibi cilt sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.

3.Göz altı morlukları ve şişlikler için de sabahları yapılan buz uygulamalarının etkili olduğu belirtilmektedir. Güne daha canlı ve parlak bir ciltle başlamak isteyenler için sabah saatlerinde yapılan buz masajı, kan dolaşımını artırarak cilde sağlıklı bir ışıltı kazandırabilir. Buzun düzenli kullanımı, genişlemiş gözenekleri küçültmek, aşırı sebum üretimini azaltmak ve yaşlanma belirtilerini geciktirmek açısından da fayda sağlıyor.

4.Buz maskesinin cilde makyaj öncesinde uygulanması, fondötenin daha pürüzsüz durmasına katkıda bulunurken, göz altı şişliklerini ve kırışıklıkları azaltarak daha genç bir görünüm elde etmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle makyaj yapmadan önce yüzünüze buz uygulamasında bulunmayı ihmal etmeyin.

Yüze buz nasıl uygulanır?

Cilt sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğu belirtilen yüze buz uygulamasında soğuk etkisiyle daralan damarlar, kan akışını azaltır, ancak bu durum geçicidir ve damarlar kısa süre sonra doğal haline geri döner. Cilt gözeneklerinin görünümünü etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Bunlar arasında genetik, yaş, cilt tipi ve bakım alışkanlıkları öne çıkıyor. Buz uygulamaları, tek başına kalıcı bir çözüm olmasa da düzenli bir cilt bakım rutinine dahil edildiğinde faydalı olabilir. Soğuğun etkisiyle daralan kılcal damarlar, iltihaplanma ve şişliği azaltarak gözeneklerin daha küçük görünmesini sağlayabilir. Ayrıca ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü geçici olarak hafifletmede de etkili olduğu belirtilmektedir.

Buz uygularken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Buz kabı temiz olmalıdır.
  • Uygulama öncesinde cilt mutlaka temizlenmelidir.
  • Buz ile cilt arasında bir bariyer kullanılmalıdır.
  • Buzu uzun süre ciltte tutmaktan kaçınılmalıdır, aksi takdirde soğuk yanığı oluşabilir.
Muhabir: Ege Şenol Çalışkan