İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başında Karataş'ta 78 milyon TL'nin üzerinde bir bedelle ihaleye verdiği üst geçit bir türlü tamamlanamıyor. Bölge halkı olanlara tepki gösterirken İz Gazete konuyu gündeme taşıdı. İzmir Büyükşehir'den ise yaptığımız habere ilişkin açıklama geldi.

Karataş Üst Geçit Projesi: İzmir halkının paraları yerlerde yatıyor Karataş Üst Geçit Projesi: İzmir halkının paraları yerlerde yatıyor

Kısıtlı sürelerde çalışıldığı için...

Büyükşehir'in açıklaması şu şekilde:

08.07.2024 tarihinde İz Gazete’de yayımlanan “Karataş Üst Geçit Projesi: İzmir halkının paraları yerlerde yatıyor” başlıklı haberde yer verilen iddialar hakkında açıklama:

Konak İlçesi Turgut Mahallesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Yaya Üst Geçidi ve 166 Sokak Yürüyen Merdiven-Bant İle Çevre Düzenlemesi için ihalesi yapılan işin yer teslimi 03.07.2023 tarihinde yapılarak yapım sürecine başlanılmıştır. 

Proje kapsamındaki 81 metre uzunluğundaki yapının kullanım alanı genişliği 3,6 metredir. Üst geçit çelik taşıyıcı sistemle inşa edilecek olup 4 adet yürüyen merdiven, 2 adet engelli asansörü ile 1300 m² alanda çevre düzenlemesi yapılmasını kapsamaktadır. 

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı şehrin ana arterlerinden biri olduğundan üst geçit kullanıma açıldığında yaya ve araç yoğunluğunun çok yüksek olduğu bu bölgede yayalar için konforlu ve güvenli bir ulaşım (bölgedeki okul, tramvay durağı vs) ve özellikle de sinyalizasyondan kaynaklanan trafik sıkışıklıklarının azalması hedeflenmektedir.

Süreç içerisinde gerek deniz seviyesinin altındaki imalatlarda yaşanan zorluklar gerekse tramvay hattı yakınında yapılan çalışmalarda işletmeye engel olunmaması adına kısıtlı sürelerde çalışılmış bu da gecikmelere neden olmuştur. Bununla birlikte üst geçit yapımında kullanılacak çelik imalatlar fabrikada üretilmiş bir kısmı şantiye alanında depolanmış ve montaja hazır durumda bulunmaktadır. Üst geçitte kullanılacak 4 adet yürüyen merdiven ve 2 adet asansörün de fabrikada imalat süreçleri devam etmektedir. Temel imalatları tamamlanan Karataş Lisesi önü ve orta refüj hattında önümüzdeki hafta çelik montajına başlanılacak olup deniz tarafı temel imalatları devam etmektedir. 

Önümüzdeki 3 ay içerisinde üst geçidin montajının bitirilmesi hedeflenmektedir ve projede herhangi bir yer değişikliği söz konusu değildir.


 

Kaynak: Haber merkezi