İşten çıkarılan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile saat 16:00’da gerçekleşmesi planlanan görüşmenin iptal edilmesi üzerine eylemlerine Çeşme’de de devam ettiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı üçüncü olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığında, Çeşme Kalesi'nde yapıldı. İzenerji ve İzdoğa'da işten çıkarılan işçiler toplantının yapıldığı Çeşme Kalesi'nin önüne gelerek “İşimizi geri istiyoruz” pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

İşçiler, işe alım süreçlerinde tüm prosedürleri tamamladıklarını ve eksik evraklarının olmadığını belirterek, bazı arkadaşların deneme süresinin bitmesine bir gün kala işten çıkarıldıklarını ifade ettiler. İşçiler, deneme süresi bitip 40 gün çalışanların bile işten çıkarıldığını ve bir hafta çalışıp çıkanların olduğuna dair iddiaların doğru olmadığını vurguladılar.

Açıklamalarında, sadece büro çalışanları olmadıklarını, ilaçlamacı ve süpürgeci gibi farklı görevlerde çalıştıklarını dile getiren işçiler, Cemil Tugay’ın kendilerini yanlış bilgilendirenlere değil, gerçek durumları anlaması için çağrıda bulundular. Tugay’a hitaben, “Biz bir kişi için gelmedik, tüm arkadaşlarımız için geldik” mesajını verdiler. 

Kaynak: HABER MERKEZİ