Avrupa'nın en popüler sportif balıkçılık turnuvaları arasında yer alan ve bu yıl 17. kez düzenlenen "Big Fish Çeşme 2024", 26-29 Eylül tarihleri arasında Avek ana sponsorluğunda gerçekleşti. "Yakala, Bırak, Yaşat" mottosuyla yapılan turnuvada amatör balıkçılık tutkunları ve ünlü isimler, kurdukları takımlar ve teknelerle yarıştı.

Turnuvada dikkat çeken olaylardan biri, Camelot teknesi ekibinin yakalayıp serbest bıraktığı, 4 metre uzunluğundaki bir köpekbalığı oldu. Koruma altında olan bu köpekbalığı türünün Thresher Shark (Kırbaç Köpekbalığı) olduğu belirtildi. Camelot ekibinden Eyüp Necipoğlu, yakaladıkları bu özel balıkla ilgili heyecanını dile getirerek şunları söyledi: 

"Gerçekten inanılmaz bir balıktı. Ancak saldırgan değil, insanlara karşı tehdit oluşturmuyor. Bu tür, denizin dip sularında yüzen, tamamen zararsız bir balık. Köpekbalığının koruma altında olduğunu öğrendik ve onu saldığımız için çok mutluyuz."

Turnuva, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen amatör sportif balıkçıların katılımıyla gerçekleşti. "Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma" felsefesini temel alan etkinlikte, yarışmacılar en büyük balığı yakalamak için kıyasıya mücadele etti. Yakaladıkları balıkların ölçümleri yapıldıktan sonra ihtiyaç fazlası olanlar denize geri bırakıldı. 

Avek Big Fish Çeşme 2024, doğaya duyarlı balıkçılık anlayışıyla, sürdürülebilir deniz yaşamına katkıda bulunmayı amaçlayan örnek bir turnuva olarak hafızalarda yer etti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ