Fırat Karapınar'ın atıkların geri dönüşümüne ve tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeye yönelik bir çağrıda bulunan "DePort İleri Dönüşüm Heykel Sergisi," UrlaDam Meydanı’nda 16 Ağustos’ta İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Sergi, izleyicilerde doğanın korunması ve tüketim alışkanlıklarımızın değiştirilmesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Serginin merkezinde yer alan bir televizyonun içinden çıkan atıklar, sanat eserlerinin oluşmasında kullanılarak dramatik bir etki yaratıyor. Halı, hortum, pet şişe, atık kâğıt, abiye boncuk kumaş, branda, atık mobilyalar, polyester manken, halat ve magnet gibi atık malzemelerle yapılan eserler, ziyaretçilere geri dönüşümün önemini gösteriyor.

Fırat Karapınar kimdir?

Fırat Karapınar, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Eğitimi aldıktan sonra Sanat ve Tasarım alanında yüksek lisans yapmış bir sanatçıdır. Karapınar, plastik şişeler, cam şişeler, metal parçalar ve kablolar gibi geri dönüştürülebilir atık malzemeleri kullanarak sanatsal çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçının eserleri, Fransa, İsviçre ve Kıbrıs gibi uluslararası platformlarda sergileniyor.

Sürdürülebilirlik ve farkındalık için sanat

Karapınar, sadece sergilerde değil, atık malzemelerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışmaları düzenleyerek de farkındalık yaratıyor. Çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü projelerle sanatını bir toplumsal mesaj aracı olarak kullanıyor.

Urla Sergi Heykel Tam

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ