İzmir'in önemli caddelerinden birisi olan İnönü caddesi kaldırımları seyyar satıcılar ve park edilen motorlar tarafından işgal edilmiş durumda. Bu haberi 05.07.2024 tarihinde gazetemizde yayınlamıştık. Konuyla ilgili Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ve Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü’nden açıklama gelmiş, görevlerinin başında olduklarının altını çizmişlerdi. Yine bir perşembe günü aynı caddeyi ziyaret ettik.

İnönü caddesinde kaldırımları seyyar satıcılar ve park edilen motorlar işgal ediyor haberimizi yaptıktan bir süre sonra yine aynı noktadayız. Özellikle perşembe günleri kurulan pazar nedeniyle kalabalıklaşan bölgede hem satıcı hem de motor sayısı artmış

Caddenin kalabalığı artıyor

Araç trafiğinin yoğunlaşmasının yanı sıra bölgede yaya trafiği de oldukça artıyor. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışanlar ise seyyar satıcılar oluyor. Kaldırımları işgal eden seyyar satıcılar ve dükkanların önüne konulan tezgahlar bir araya gelince özellikle metronun İzmirspor ve Hatay durakları arasında yürümek oldukça zorlaşıyor.


Ürün grupları artmış


Geçen sefere göre yine farklı ürünler satan seyyar satıcıların sayısının artığını fark ediyoruz. Öncelik kıyafet tezgahlarında. Onu incir ve meyve tezgahları takip ediyor. Çiçekçiden ayakkabıcıya, yumurtadan şapkaya kadar her ürüne ulaşmak mümkün.

Motorsikletler kaldırıma park edilmiş durumda

Öte yandan kaldırımların bir diğer işgalcisi ise motosikletler. Neredeyse her elektrik direğinin yanında en az bir motosiklet park etmiş durumda. Bu etken de kaldırımların yürünebilirliğini daha da azaltıyor. Özellikle engelli vatandaşların kaldırımı kullanması neredeyse imkansız.

Mesaisi mi bitti?

Haberin fotoğrafları saat 18.30 sularından İnönü Caddesi, Karabağlar Belediyesi, İzmirspor ve Hatay Metro durakları arasında çekildi. İzmir’in ana arterlerinden birisi olan caddede yapılan çekimler sırasında hiçbir zabıta ekibine rastlanmadı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ