İzmirliler toplu ulaşımdan faydalanmak için İzmirim Kart'lı olmak zorunda. İzmirim Kart sadece toplu ulaşımda da geçmiyor. Peki İzmirim kart nedir? İzmirim kart nasıl doldurulur?

İzmir'de toplu ulaşım sistemlerinde kullanılan kartlara İzmirim Kart denir. İzmirim kart sadece metro, vapur, tramvay, otobüs, İZBAN gibi toplu ulaşım araçlarında değil, teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz pisti ve akıllı tuvaletlerde de kullanılır.

İzmirim kart kişisel olmayan ve kişisel kart olarak ikiye ayrılır. Kişisel olmayan kartlar herkesin alabileceği kartlar olup, kişisel kartlar ise öğrenci, öğretmen, 60 yaş kartı gibi kartlardır. Aynı zamanda mesleğe özgü kişisel kartlar da bulunmaktadır.

İzmirim kart nereden alınır?

İzmirim Kart; kent genelinde yaygın olarak bulunan İzmirim Kart satış noktası logosunun bulunduğu bayilerde; ulaşım noktalarındaki istasyonlarındaki dolum otomatı olan yüklematik cihazlarından kart ücreti ödenerek satın alınır ve bakiye yükleme yapılarak kullanılır.

İzmirim kart nasıl doldurulur?

İzmirim kart metro girişlerinde gişeden veya dolum cihazlarından doldurulabilir. Aynı zamanda İzmirim Kart doldurma noktalarından da kart doldurma işlemi yapılmakta. Bunun dışında en çok kullanılan yöntem ise internet üzerinden dolum yapmak.

İnternet üzerinden dolum yapacaksanız https://www.izmirimkart.com.tr/giris üzerinden giriş yapmanız ve üye olmanız gerekiyor. Burada talimatları takip ederek İzmirim kartınızı doldurabilirsiniz?

Kaynak: Haber Merkezi