İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu plajlardan biri de İzmirlilerin tatil planı yaparken adını çok zikretmediği Orşal Plajı. Peki Orşal Plajı nerededir? Orşal Plajı'na nasıl gidilir?

Orşal Plajı

İzmir'de birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bu plajlar yazın günübirlik tatil planı yapan İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği rotalar oluyor. Tatil planları yapılırken adı çok geçmeyen bir plaj var. Bu plajın ismi Orşal. Orşal Plajı, çoğu kimsenin belki de ilk kez duyduğu bir plaj. Sakin ve az tuzlu bir denize sahip olan bu plaj, kalabalıktan uzakta bir tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Deniz kıyıdan yaklaşık 10 metre uzaklaştıktan sonra derinleşmeye başlıyor. Su oldukça berrak ve temiz bir görünüme sahip. Kıyı kesimlerinde bolca taş var fakat ilerledikçe yerini kumlara bırakıyor. Bu plajın gölgelik alan bakımından oldukça fakir olduğunu belirtmekte fayda var. Burada şemsiye kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Sahil kampa uygun bir alan olarak da nitelendirilebilir. Çadır ve karavan kurmak için yeterli genişliğe sahip. Bu arada plajın yakınlarında herhangi bir market bulunmuyor. Bu yüzden hazırlıklı gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Orşal Plajı giriş ücreti

Orşal Plajı bir halk plajıdır. Yani plaja giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ayrıca bu plajda kendi şemsiyenizi ve şezlongunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Orşal Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Orşal Plajı, İzmir'in tatil cenneti Seferihisar'da, Akarca mevkiinde yer alıyor. 

Orşal Plajı'nın açık adresi ise şu şekilde: Tepecik, Akarca Cd. No:69, 35460 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: Bu cennet plaja toplu taşıma ile ulaşım imkanınızda bulunuyor. Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden kalkan 985 numaralı Seferihisar-F. Altay Aktarma Merkezi ESHOT otobüsünü kullanarak buraya gidebilirsiniz. Bunun yanında yine Fahrettin Altay'dan kalkan minibüsleri kullanarak da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Özel aracı ile plaja gelmek isteyenler ise otobanda Çeşme yönünde seyahat ederken Seferihisar kavşağından içeriye girip Yelki yoluna sapmalı. Ardından Kuşadası istikametinde yaklaşık 6 km'lik bir yolculuğun ardından Orşal Plajı'na ulaşabilirsiniz. 

Aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturmanız plaja daha kolay ulaşmanız açısından faydalı olabilir.

Kaynak: Haber merkezi