SEMRA İĞTAÇ- İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın büyüleyici atmosferinde, çağdaş minyatür sanatının ünlü ismi Arya Kamalı, İzmir kültür ve tarihini yansıtan eşsiz eserlerini “İzmir Minyatürleri Mikroart ve Tesbihler” adlı sergisiyle sanatseverlerle buluşturuyor. Arya Kamalı Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi, Kamalı’nın geleneksel minyatür sanatını modern bir yorumla yeniden şekillendirdiği özgün çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Arya Kamalı, insanın doğasında var olan “ait olma” duygusuna olan ihtiyacını vurgulayarak, kendisini her zaman minyatür sanatına adamak istediğini belirtti. İzmir’e olan bağlılığının, sanatını burada icra etmenin kendisine güçlü bir aidiyet duygusu verdiğini ifade eden Kamalı, İzmir’in zarafetinin ona bu hissi yaşattığını söyledi. “Bu şehrin kültürünün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum,” diyen Kamalı, İzmir’de kurduğu yaşam düzeninden gurur duyduğunu ve şehrin insanlarına, kültürüne büyük bir sevgi beslediğini dile getirdi.

İzmir Minyatürleri, Mikroart ve Tesbih sergisi

30 yılı aşkın süredir minyatür sanatına tutkuyla bağlı olan Kamalı, 1994’teki ilk sergisinden bu yana sanatını geniş kitlelere ulaştırma misyonunu sürdürüyor. Bugüne dek 300’ün üzerinde uluslararası sergi açan sanatçı, birçok üniversitede dersler verip 9 kitabını sanat dünyasına kazandırdı. Kamalı, ayrıca her yaştan insana yönelik 24 ciltlik bir minyatür eğitimi serisi hazırlama planını da sanatseverlerle paylaşıyor.

İzmir Kültür Yolu Festivali kapsamında, 3 Kasım’a kadar Arya Kamalı Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Minyatür sanatçısı Arya Kamalı’nın “İzmir Minyatürleri, Mikroart ve Tesbih” adlı açılış sergisi, İzmir’in geçmişi ve günümüzünü bir araya getirerek sanatseverlere görsel bir şölen sunuyor. Mikroart alanında Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından olan Kamalı, dünyada ilk kez Kuran-ı Kerim’i tesbih tanelerine yazarak ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergi, Kemeraltı 2. Beyler’de 3 Kasım’a kadar gezilebilir.

İzmir’de sanatseverler sergiyi gezebilir, ayrıca Arya Kamalı ile gerçekleşecek “Minyatür Tarihi” üzerine söyleşiye 31 Ekim Perşembe günü saat 16:30’da katılabilirler. Bu özel etkinliği kaçırmayın.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ