Özellikle şehrin gürültüsünden ve yaz sıcaklarından bunalanların tercihi kamp tatili oluyor. İzmir'de de birbirinden güzel kamp alanları bulunuyor. Üstelik bu kamp alanlarına giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. İşte İzmir'de ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar...

Kaynaklar kamp alanı

Doğayla baş başa kalarak adrenalin dolu aktivitelerin keyfini çıkarabileceğiniz bir kamp alanı arıyorsanız Kaynaklar tam size göre. Kaynaklar Köyü kamp alanı İzmir'in Buca ilçesinde bulunuyor. Ücretsiz kamp alanında doğanın derinliklerini gözlemleyebileceğiniz huzur dolu bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Kamp alanı aynı zamanda dağcılık yapan sporcuların da uğrak noktası haline geldi. Bölgenin kaya zenginliği, farklı zorluktaki 200'ün üzerinde rotaya ev sahipliği yapıyor. Tırmanma aktivitelerine ilginiz varsa bölgede dağ sporlarını mutlaka denemelisiniz.

Dereköy kamp alanı

İzmir Kemalpaşa-Torbalı yolu üzerinde yer alan Dereköy kamp alanında aradığınız sakinliği bulabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanının bulunduğu bölgeye toplu ulaşım imkanı bulunmuyor. Bu nedenle bölgeye özel araç veya motorla gitmeniz önerilir. Özel aracınızı rahatlıkla kamp alanına getirip çadırın yanına konumlandırabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanı çevresinde herhangi bir işletme bulunmaz. Ancak Dereköy kamp alanı köy merkezine oldukça yakındır. 

Gün içerisinde market, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı köy merkezinden karşılayabilirsiniz. Dereköy kamp alanının düz konumu sayesinde karavanınızla da gelebilirsiniz. Üstelik ücretsiz konaklama imkanı sayesinde kendinize ait karavanınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bölge kamp ateşi ve barbekü yapmak için oldukça uygun. Kampta WC, duş, elektrik gibi hizmetler bulunmuyor.

Manal Koyu kamp alanı

İzmir'in Mordoğan-İzmir eski karayolu üzerinde yer alan Manal Koyu, berrak denizi ve ılık rüzgarıyla ziyaretçilerine huzurlu bir kamp alanı sunuyor. Ücretsiz Manal Koyu'nun arkasında yer alan halk plajında ​​tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunuyor. Gün içerisinde arka taraftaki halk plajından cüzi bir ücret karşılığında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 

Manal Koyu çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir büfe bulunuyor. Acil ihtiyaçlarınızı büfeden kısa sürede karşılayabilirsiniz. Ayrıca yiyecek ihtiyaçlarınızın çoğunu da yanınızda getirmelisiniz.

Kleopatra Körfezi kamp alanı

Ege'nin keşfedilmemiş ve özgür sularında dinlenebileceğiniz ücretsiz bir kamp yapmak istiyorsanız Çeşme'nin Kleopatra Körfezi tam size göre. Ücretsiz Kleopatra koyunun çevresinde çadır veya karavanla konaklayabilirsiniz. 

Kamp alanında berrak suların tadını çıkarırken gün boyu saf oksijenin tadını çıkarabilirsiniz. Ücretsiz kamp alanı çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek özel işletmeler bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına giderken yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor.

Su Uçuran Şelalesi kamp alanı

İzmir sınırları içerisinde, şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla baş başa kamp tatili yapmak istiyorsanız Su Uçuran Şelaleleri tam size göre. İzmir Menemen Turgutlar istikametinde yer alan büyüleyici şelaleler doğa mucizelerine tanıklık etme fırsatı sunuyor.Su Uçuran Şelaleleri bölgesi çadır kampı için uygundur. Bölgeye geldiğinizde özel çadırınızı ve profesyonel kamp ekipmanlarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Ücretsiz kamp alanının çevresinde herhangi bir özel işletme bulunmamaktadır. Bu sayede günlük ihtiyaçlarınızın çoğunu karşılamak için profesyonel kamp deneyiminize başvurmak zorunda kalabilirsiniz. 

Nazarköy kamp alanı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yer alan Nazarköy kamp alanı, şirin ve huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Nazarköy kamp alanına toplu taşıma ya da özel araçla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Huzurlu bir dere ve nezih bir yürüyüş yolunun bulunduğu bölgede kuş cıvıltılarıyla dolu harika bir kamp tatili geçirebilirsiniz. Ücretsiz kamp alanında herhangi bir özel işletme bulunuyor.

Kaynak: Haber merkezi