Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) yeni merkezi yapılan törenle Pasaport’ta açıldı. Açılışa, İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Levent Yıldır, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin, BASİFED üyesi derneklerin başkanları ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyeleri katılım gösterdi. 

BASİFED Federasyon Merkezi’nin açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, BASİFED’in bir merkeze sahip olmasını çok önemsediğini belirterek, öncelikli görev olarak Federasyon Merkezi’ni hayata geçirmek istediklerini söyledi. 

Federasyon olarak kucaklayıcı olmak ve birlikteliği güçlendirmek için federasyon merkezinin önemli bir işlev üstleneceğini söyleyen BASİFED Başkanı Güneş, “Önceki dönem başkanımız Mehmet Ali Kasalı zamanında kiralanan ofisi tamamen yenileyerek hizmete açıyoruz. Bana destek olan tüm dernek başkanlarıma yönetim kurulu üyelerine, Genel Sekreterimiz Sirhan Özen’e teşekkür ediyorum” dedi. 

Güneş: “Ekonomi yönetiminden yeni adımlar bekliyoruz”

Konuşmasında Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu ekonomik süreci de değerlendiren Güneş, “Türkiye olarak üretmek zorundayız, hatta katma değerli üretim yapmak mecburiyetimiz var. Yaşadığımız enflasyonist ortamda ekonomi yönetiminin atmış olduğu doğru adımlar, her kesimi zorlasa da bu programa devem edilmeli. Her ne şartta olursa olsun bacaların tütmesi gerekli. Bunun için de dayanışmaktan, birbirimize el vermekten ve güç birliği yapmaktan başka çaremiz bulunmuyor. Bu mücadeleyi verirken enflasyon ile uyumlu hareket etmesine izin verilmeyen döviz kuru başta ihracatçılar olmak üzere her kesimi olumsuz etkiliyor.  O sebeple enflasyon ile mücadele ederken ekonomi yönetiminin ülkeyi resesyona sokmayacak adımları da atmasını diliyor ve bekliyoruz” diye konuştu. 

“Yeni Merkez güç katacak”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise TÜRKONFED olarak dijital, yeşil ve toplumsal dönüşümü odağına alan, kısaca 3D dediğimiz vizyonumuz ile hep birlikte “Bir Türkiye hayali” kurduklarını söyledi. Bugünün ve geleceğin Hayalimizdeki Türkiye’sine büyük bir dayanışma örgütleyerek, birlikte üretip birlikte paylaşarak, yeni yollar bularak ulaşacaklarına yürekten inandıklarını belirten Sönmez, “Bu örgütlenmenin yapıtaşı da hiç şüphesiz federasyonlarımız. Bu federasyonlar arasında ilk kurulanlardan biri olan BASİFED bugün 14 derneğin güç birliğiyle; yapılanması ve organizasyon yapısıyla örnek bir federasyon olarak öne çıkıyor. BASİFED, üye dernekleriyle bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeydeki etkisini güçlü birliğini her zaman gösteriyor. Bölgesel temsiliyet gücüyle de TÜRKONFED'in en güçlü federasyonları arasında yer alıyor. Bu kapsamda bu yeni merkezin federasyonumuzun gücüne güç katacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

Destek verenlere plaket

Açılış konuşmalarının ardından BASİFED Federasyon Merkezi’nin kurulumuna destekleriyle katkı koyan Karluna, Megapol İnşaat, Vestel, Çağdaş Kocaoğlu, Akın Koçyiğit, Elginkan Grup, Neolith by Dragosa, Arel Mermer Granit, Ege Dizayn Perde, Gözdecan Reklam, Serter Mobilya, FMS Grup, Aygıt İnşaat, Bey Metal, Adnan Kılıçoğlu inşaat, Florim Stone, Taykon Çelik, Baldem Elektrik, Muratçay Lojistik, Asrın Grup, Seçkin Ev Eşyaları, FMS Tesis Hizmetleri, Turkuaz, Niş Halı, Netone Bilişim firmalarına birer teşekkür plaketi edildi.

Merkez kente hizmet verecek

300 metrekarelik BASİFED Federasyon Merkezi’nde bir seminer salonu, iki toplantı salonu ve çalışma alanları bulunuyor. BASİFED üyesi derneklerin de kullanacağı BASİFED Federasyon Merkezi, kentte yapılan toplantı ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak. 

Kaynak: BÜLTEN