Yönetmenliğini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu, İzmirli genç sinema ve reklam yönetmeni Baran Gündüzalp'in üstlendiği, senaryosunu ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, pek çok sevilen dizinin de senaristi olan Deniz Yeşilgün'ün yazdığı Rosinante, İtalya'da yapılan 22. Ischia Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı.

Bir yanda 6 yaşında olmasına rağmen hiç konuşmayan çocuklarının yarattığı gerginlik, diğer yanda ise barınma krizini daha da derinleştiren kentsel dönüşümün yarattığı umutsuz ortamda yeni ev arayışında olan beyaz yakalı bir çift… Filmde, kendi kişisel hayatlarının içindeki sıkışmışlıklarına, metropol yaşamının da sıkışmışlığı eklenen Salih ve Ayşe ile çocukları Emre merkeze alınıyor. Rosinante adını verdikleri motosikletleri hem Emre’nin tek arkadaşı hem de ailenin geçim sorununa kısa süreli bir çözüm olarak hikâyede yerini alıyor ve ana karakterlerden birine dönüşüyor.

Rosinante, dünya prömiyerini 36. Tokyo Uluslararası Film Festivali; Türkiye prömiyerini ise İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmesinin ardından dünyanın dört bir yanındaki festivallerde sinema seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Cezayir’de en iyi senaryo ödülü almasının ardından bir büyük ödül de İtalya’da düzenlenen 22. Ischia Film Festivali’nden geldi. Festivalde büyük ilgi gören Rosinante en iyi film ve Treccani Esperienze Özel Ödülüne değer görüldü.

Tarihi mekanlarıyla ve kendine özgü mimarisiyle ünlü Ischia adasında düzenlenen festivalde, Rosinante’nin gösterimi 3 Temmuz’da Cattedrale dell’Assunta’da yapıldı. Festivalin onur konukları arasında Susanna Bier, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgard gibi önemli isimler yer aldı.

Daha önce jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Annaba Film Festivali’nden ‘En İyi Senaryo’ ödülüyle ayrılan Rosinante, Cezayirli seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı. Filmin başrollerini ise Nilay Erdönmez, Fatih Sönmez ve Can Demir paylaşıyor.

Rosinante filminin bu yılın sonunda Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi