Yiğit SÜTCÜ - Bölgesel Amatör Lig, 7. Grup’ta sezona iyi bir başlangıç yapan İzmirspor iç saha mücadelesinde seyircisinden mahrum bir şekilde mücadele edecek. Balçova İlçe Stadı’nda oynanacak müsabaka öncesi, İl Disiplin Kurulu, İzmirspor’a bir maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Şimşeklerde, pazar günü saat 14.00’da başlayacak müsabakada hedef mutlak 3 puan.

Sezon başında mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan İzmirspor, lige iyi bir başlangıç yaptı. Ligin ilk maçında Çeşme Belediyespor’u 1-0 mağlup eden Şimşekler, ikinci haftada doğrudan rakibi Torbalıspor'u konuk etti ancak bu karşılaşma 0-0 berabere sona erdi. Şimşekler, Bucak Belediye Oğuzhanspor ile oynadığı maçta ise 3-1'lik galibiyet elde ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Taraftar tepki gösterdi

İzmirspor, bu hafta kendi evinde Denizli Sarayköyspor ile karşılaşacak. Şimşekler, Disiplin Kurulu’nun almış olduğu kararla bir maçlık seyircisiz oynama cezasını bu maçta çekecek. İzmirspor taraftar grupları da ceza ile ilgili bir açıklama yayınladı. 
Açıklamada, "Futbolcu kardeşlerimize güvenimiz tam, sahaya karakter koyacaklarını ve alınan bu karara tepki gösterir niteliğinde hırslı, rakibi ısıran bir oyunla rakibe sahayı dar edip 3 puan alacağını biliyoruz ve inanıyoruz. Sevdamıza engel olanlara, hakkımız helal değildir." İfadelerine yer verildi. 

Ahmet Saray takımı topladı

İzmirspor’da teknik direktör Ahmet Saray’ın takımla bir toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda Denizli Sarayköyspor maçının öneminin altını çizen Saray’ın, taraftarların olmaması sebebiyle yaşanacak olası bir düşük tempoya karşı uyardığı belirtildi. İzmirspor maçı sezon başından beri istediği Balçova İlçe Stadı’nda oynayacak. Maçı Antalya bölgesinden Ali Eren Aydın yönetecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ