SEMRA İĞTAÇ- Karabağlar Kent Konseyi, Vali Nevzat Ayaz Parkı'nda velilerle bir araya gelerek çocukların parasız, laik ve bilimsel eğitim hakkını tartışmak üzere bir forum düzenledi. Etkinlikte eğitimde fırsat eşitliği, çocuk hakları ve pandemi sonrası eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklar gündeme getirildi.

Forumda söz alan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Avukat Pelin Erda, çocukların oyun oynama haklarına dikkat çekerek, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. “Okullarımızın bahçeleri beton ve demirle kaplı. Çocuklar cezaevinde gibi hissediyor. Okul bahçelerinin otopark olarak kiraya verildiğine dair duyumlar alıyoruz. Bu durum çocukların oyun hakkıyla doğrudan ilgilidir," dedi. Erda, pandemi döneminde eğitimin aksadığına da dikkat çekerek, telafi programlarının yapılmasının velilerin hakkı olduğunu belirtti.

Toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Pelin Erda’nın yanı sıra, Avukat Bedriye Kurtuluş Türk, Avukat Alaattin Ferhan, Avukat Aslı Tamtürk ve İzmir Barosu temsilcileri ve veliler katıldı. Parasız Bilimsel Laik Eğitim Grubu ve Vali Nevzat Ayaz Okul Aile Birliği temsilcilerinin de hazır bulunduğu forumda, eğitim ve çocuk hakları üzerine önemli görüşler paylaşıldı.

Avukat Alaattin Ferhan, forumda veliler ve öğrencilerle bir araya gelmenin önemine değinerek, “Eğitim hakkı başta olmak üzere, çocuk hakları konusunda yaşanan sorunları, velilerin dilek ve temennilerini konuşmak istedik,” dedi.

Avukat Aslı Tamtürk ise hem bir hukukçu hem de bir anne olarak toplantıda yer aldığını ifade ederek, “Bu bizim sekizinci buluşmamız. Her birimiz çocuklarımızın geleceğinden sorumluyuz. Bu konuda mahalle sakinleriyle dayanışma içinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Forumda, eğitim sistemindeki eksiklikler ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaşan tartışmalar yapılırken, veliler de eğitimde fırsat eşitliği için taleplerini dile getirdi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ