Yiğit SÜTCÜ- Son günlerde yaşanan orman yangınlarının ardından İzmir’in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka, duruma kayıtsız kalmayacağını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada "Karşıyaka Spor Kulübü olarak, İzmir'de yaşanan büyük yangının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu elim olayda birçok insan evsiz kaldı, doğamızın can damarı olan ağaçlar kül oldu. Şehrimizin karşı karşıya kaldığı bu yıkım, hepimizin yüreğinde derin izler bıraktı." ifadelerine yer verildi. 

Ağaçlandırma kampanyası düzenlenecek

Ön”ümüzdeki günlerde bir kampanya düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada "İzmir'in daha da güzelleşmesi ve gelecekteki nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Yangınların sona ermesinin ardından bir ağaçlandırma kampanyası başlatacağız. Bu kampanya için çalışmalara başladık ve çeşitli kurum ve kuruluşların desteğini almak amacıyla iş birliği arayışındayız." denildi.

"İzmir’i hep birlikte güzel yapacağız"

Karşıyaka Spor Kulübü olarak, sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda toplumun her alanında fayda sağlamaya yönelik bir sorumluluk taşıdıklarını belirten Karşıyaka Yönetim Kurulu, açıklamada "Bu tür felaketlerde toplumun yanında olmak, yaraları sarmak ve geleceği inşa etmek, bizim için bir zorunluluktur. Bu anlamlı kampanyaya katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz ve yarınlar için umudu hep birlikte yeşerteceğimize inanıyoruz. İzmir’i hep birlikte daha güzel yapacağız." ifadelerine yer verdi. 

Karşıyaka hazırlıklarına devam ediyor

Karşıyaka, 7 eylül tarihinde başlayacak lig öncesi oynadığı ikinci hazırlık maçında Somaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.. Yeşil kırmızılıların Selçuk Yaşar Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada gollerini Enes ve İsmail attı. İlk hazırlık maçında Altınordu'yla 2-2 berabere kalan Karşıyaka, 24 Ağustos Cumartesi günü Menemen FK'ya konuk olacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ