Eylül Sansür-Cepbank uygulaması, günümüzde birçok banka tarafından kullanılmaktadır. Yanınızda kredi kartı veya banka kartı olmadan para çekimi yapabildiğiniz bu işlemi uygulamak oldukça basittir.

Cepbank, çeşitli banka uygulamaları içerisinde yer alan “Para gönderme” opsiyonlarından biridir. Bu opsiyonu seçtiğinizde, para göndereceğiniz kişinin telefon numarasını biliyor olmalısınız, bazı bankalar bu işlem için ek olarak TC Kimlik numarası da istemektedir.

Cepbank nasıl yapılır?

Gönderici taraf banka uygulamasından “para gönderme” kısmına girerek Cepbank veya Cebe transfer seçeneğini seçtikten sonra, cep telefonunu girdiği kişiye istediği tutarı yollayabilir. Bu tutar yollandıktan sonra, parayı teslim alacak olan taraf Cepbank’ın gerçekleştirildiği bankanın ATM’sine gitmelidir. Bu noktada, ana ekrandaki kartsız işlemler menüsü kullanılarak “cebe havale” seçeneği üzerinden gidilmelidir. Bu aşamada cep numarası girilmeli, ardından bankadan SMS olarak gelen kod yazılmalıdır. Bu şekilde, kartsız bir şekilde para transfer işlemi yapılabilir.

Cepbank işlemlerinde, gönderilen para 7 gün içerisinde çekilmezse tutar göndericinin hesabına iade edilmektedir.

Bu hizmet günümüzde, akla gelebilecek birçok bankada mevcuttur.

Cepbank işlemleri 7 gün ve 24 saat boyunca yapılabilir.

Muhabir: Eylül Sansür