Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde “Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganıyla belediyeye ait atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime açılması ile yaşama geçirilen Adabahçe projesi, 4 yılı ardından bıraktı. Turizm kenti kimliği ile ön plana çıkan Kuşadası’nın tarımsal alanda sahip olduğu potansiyeli kent sakinlerinin bütçesine katkı amacıyla kullanmak ve tüketicilerin sağlıklı gıda ürünlerine ulaşımının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla geliştirilen proje büyük ilgi görmeyi sürdürüyor.

Adalı Kart’a indirim var

Kış ve yaz hasadından elde edilen ürünler ise Adabahçe projesi kapsamında yaşama geçirilen gezici Ada Market Ekspres aracı ve Candan Tarhan Bulvarı üzerinde bulunan Halk Ada Market satış mağazasında uygun fiyata Kuşadalıların ve tatilcilerin beğenisine sunuluyor. Satışa sunulan ürünlerde Adalı Kart sahiplerine yüzde 20 indirimin de yapıldığı Halk Ada Market, ayrıca kadınların ev ekonomisine katkı sunmasını da sağlıyor. Bu kapsamda S.S Ada Kadın Üretim Girişim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında faaliyet gösteren Emek Atölyeleri’nde kadınların ürettiği tarhana, erişte, makarna ve reçel gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren diğer kadın kooperatifleri tarafından üretilen gıda ürünleri de satışa sunuluyor.

22222222

Ev ekonomisine katkı sağlayacak

Halk Ada Market mağazasını ziyaret ederek alışveriş yapan Başkan Ömer Günel, “Ada Market mağazamızda hem kendi ürettiğimiz sebze ve meyvelerin hem de kadın emeğiyle üretilmiş ürünlerin satışını yapıyoruz. Raflarımızda el emeği ve göz nuru ile üretilen kaliteli ve sağlıklı ürünlere yer veriyoruz. Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerimizi hemşehrilerimize Adalı Kart’a özel yüzde 20 indirim imkânıyla sunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizin sıkıntılı zamanlarında yanlarında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Her gün açık

Modern ve şık görünümüyle beğeni toplayan Halk Ada Market satış mağazası, Türkmen Mahallesi Candan Tarhan Bulvarı No:64 adresinde haftanın 7 günü 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Kaynak: Bülten