Özgür Coşkun- İddiaya göre olay, geçtiğimiz günlerde Menderes Belediye Binası’nda meydana geldi.  Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği CHP’li Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez’in odasına gelen bir belediye personeli ile arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine adı açıklanmayan belediye personelinin Rüzgar Sönmez’e silah çektiği, diğer çalışanların araya girmesiyle olayın büyümeden yatıştırıldığı öğrenildi.

İddiaya göre, Başkan Yardımcısı Rüzgar Sönmez’in kendisine silahla saldıran belediye işçisini daha önceden işten attırmakla tehdit ettiği ve aralarında bu yüzden husumet bulunduğu belirtildi.

Silahlı saldırının adli makamlara yansıtılmadan kapatıldığı, Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in her iki tarafı da sözlü şekilde uyardığı gelen bilgiler arasında.

Meclis üyesi darp edilmişti

Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Rüzgar Sönmez’i adı, geçtiğimiz Nisan ayında CHP’li Menderes Meclis Üyesi Harun Bila’nın Gaziemir’de bir otelde saldırıya uğraması olayına da karışmıştı. CHP’li Harun Bila, Cumhuriyet Halk Partisi eski İlçe Başkanı Hakan Karakurt, Başkan Yardımcıları  Emrah Işık ve Rüzgar Sönmez’in saldırısına uğradığını iddia ederek, darp raporu alıp savcılığa başvurmuştu.

Muhabir: Özgür Coşkun