Yiğit SÜTCÜ- İzmir’in en bilindik parklarından birisi olan Susuzdede, özellikle sıcak havalarda, bölge halkının sıklıkla tercih ettiği bir alan. Parkın içerisinde yer alan basketbol sahası ve köpek oyun alanı, özellikle gençlerin de parkı tercih etmesini sağlıyor. İnönü ve Mithatpaşa caddeleri arasında kalan park, yüzlerce bina arasında bir nefes alma noktası olarak biliniyor.

Adak adama ritüeli

Cumhuriyetin ilanından önce Aya Agapi olarak adlandırılan tepe, Susuz Dede olarak bilinen bir ermişin burada ölmesi ve gömülmesi sonrasında onun adıyla anılmaya başlanıyor. Susuz Dede'nin mezarı insanların ziyaret edip adak adadıkları bir yer olarak dikkat çeken tepe, İzmir’in en güzel manzaralarından da birine sahip.

Dün Pakistan Bulvarı, bugün Mithatpaşa Caddesi

İz Gazete’de dün yayınlanan ve Pakistan Bulvarı üzerinde yer alan direklerde kabloların açıkta bulunduğu haberi ardından, Gediz Elektrik yetkilileri olay yerine gidip gerekli önlemi almıştı. Ancak bugün çekilen bu görüntü, şehrin genel bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

İzmir'in göbeğinde ölüm tehlikesi: Elektrik kabloları açıkta duruyor İzmir'in göbeğinde ölüm tehlikesi: Elektrik kabloları açıkta duruyor

Kablolar ve sigortalar yine açıkta duruyor

Susuzdede Parkı’nın Mithatpaşa’ya açılan kapısının önünde bulunan bir direk ise yine gören vatandaşları tedirgin ediyor. Her direkte olması gereken kablo kapağının yine yerinde olmadığı görülüyor. Kapakların olmaması nedeniyle elektrik kabloları ve sigorta kutuları açıkta duruyor. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden bu durum için, ilginç bir yöntem de kullanılmış.

Kapak yerine koli bandı kullanılmış

Caddede yer alan direğin elektrik kapağının olması gereken yere koli bandı yapıştırılmış, Ancak zamanla aşınan koli bandı daha fazla dayanamamış ve kopmuş. Daha geçtiğimiz ay 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza hafızlardan çıkmamışken, bir çocuğun bile rahatlıkla uzanacağı bir yerde elektrik akımı bulunması, "ne zaman önlem alacağız" sorusunu akla getiriyor.

(Yüzlerce çocuk ve gencin kullandığı parkın girişinde bulunan kablolar, bir çocuğun bile yetişebileceği bir yükseklikte. Direkte bulunan panoda artık İzmirlilere tanıdık bir uyarı yer alıyor, ”Ölüm Tehlikesi”)

Ne olmuştu?

Alsancak’ta sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapılmış, onu kurtarmak isteyen arkadaşı İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığılmıştı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirmişti. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verilmişti.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ