CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İz TV’ye konuk olmuş ve İz Gazete İmtiyaz Sahibi Ümit Kartal’ın sorularını yanıtlamıştı. Aslanoğlu, Danışma Kurulu hakkında gelen, “Partililer davet edilmedi” eleştirisine yanıt vererek şu ifadeleri kullandı: “Danışma Kurulu’na kimlerin davet edileceği, kimlerin konuşma yapacağı bellidir. Hele 180 bin üyesi olan bir il örgütünde herkese konuşma hakkı verirseniz bu kurul kaç gün, kaç hafta sürer? Beğenmedikleri katılımcı sayısıyla Danışma Kurulu 4 buçuk saat sürdü. 4 buçuk saat aslında toplantıların verimliliğini öldüren bir şey, 10 saat süren toplantılar da verimli değil. İlk olarak davet edilmesi gereken herkes oradaydı. İl Danışma Kurulu’nda büyükşehir meclis üyelerimiz olur, milletvekillerimiz, parti meclisimiz, il yönetimimiz, ilçe başkanlarımız, komisyon başkanlarımız olur. Bizim partimizin üyesi olup sendika başkanı olan arkadaşlarımız olur. Daha önce görev yapmış olanlardan davetliler olur. Danışma Kurulu’nda yapılacak iş planlama işidir. Daha önce bu kurulu İsmet İnönü’de yapıyorduk ve ben, ‘Oraya sığmayız, partililerimiz de gelsin’ dedim ve onlara açtım”

Aslanoğlu'nun bu sözlerine ise CHP İzmir eski il başkan yardımcısı Yasin Ergül'den yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ergül şu ifadeleri kullandı:

ORTADOĞU VE BALKANLARIN EN İYİ İL BAŞKANINA

Geçtiğimiz hafta içi, mesai saatinde örgütü ve partiye emek vermiş binlerce insanı yok sayarak danışma kurulu yapanlara isim dahi vermeden “sitem” etmem kudretli il başkanımızı rahatsız etmiş olacak ki, büyük başkan 2 gündür aralıksız olarak basında ismimi kullanarak “örgütü yok saymalarını” savunma çabasına girmiş.

Birilerinin işine gelince Anayasa deyip, işine gelmeyince Banayasa demesi gibi, bizim büyük patronun da işine gelince tüzük iyi, gelmeyince tüzük kötü der hale gelmesine üzüldüm.

BÜYÜK HARFLERLE YAZAYIM DA ANLAŞILIR OLSUN; SAYIN BAŞKAN, DANIŞMA KURULLARININ KATILIMCILARI TÜZÜKTE DEĞİL, DANIŞMA KURULU YÖNETMELİĞİNDE TANIMLANIR. O TANIMLAMA DER Kİ; “ŞU ŞU ŞU GÖREVDE BULUNANLAR VE ŞU ŞU ŞU GÖREVDE BULUNMUŞ OLANLAR KATILIR” NE TÜZÜKTE , NE YÖNETMELİKTE KATILIMCILARI SINIRLAYAN YADA ŞUNLAR KATILAMAZ DİYEN BİR HÜKÜM YOKTUR. SİZİN GİBİ ÇOK BAŞARILI, ÇOK ÖRGÜTÇÜ BİR İL BAŞKANINA YÖNETMELİK HÜKMÜNÜ KENDİNE GÖRE YORUMLAMAK HİÇ YAKIŞTI MI?

Ama kendisine yakın isimlerin yaptığı konuşmalar gibi bir şeyler de yazayım da, sayın başkanımız üzülmesin, kıyamam.

Haşmetli il başkanım, tamam siz süpersiniz, harikasınız. Eski ilçe başkanları, eski il yöneticileri, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, kadın örgütü, gençlik örgütü kötü.

Çok saygıdeğer il başkanım, tamam siz kusursuzsunuz, örgüt kusurlu, hukuk sorumluları kusurlu, bilişimciler kusurlu, sandık sorumluları, mahalle temsilcileri kusurlu.

Dünya tarihinin gördüğü en iyi il başkanı olarak, siz örgütü çok düşünüyorsunuz ama tüzük düşünmüyor evet.

Tamam sakin olun en kral sizsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi