Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra katledilmesiyle ilgili davanın karar duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Savcı, sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesi talebini yineledi. Mahkeme, 3 sanık polis hakkında beraat kararı verdi.

Barış istediği için katledildi

Tahir Elçi'nin kardeşi Mehmet Elçi savcı mütalaasından sonra söz aldı. Mehmet Elçi, "Tahir Elçi barış istediği için katledildi. 13 saniyelik bir görüntü kaybı var. Bunlar silindi. Savcılar birkaç kişi tehdit ederek Tahir Elçi aleyhine ifadeye zorladı. Siz mahkeme heyeti olarak baştan beri olayı kapatmak için elinizden geleni yaptınız. Şimdi sanıkların beraatine karar verildi. Bu doğru değil biz buna karşıyız" diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, "4 ayaklı minarenin önünde barış dedikten sonra katledilen meslektaşımız, insan hakları savunucu Tahir Elçi katledildi. Soruşturmanın başlaması için Diyarbakır Barosu'nun verdiği mücadele olmasaydı bu soruşturma dahi olmayacaktı. Adaletin olmadığı bir ülkede insan haklarından, demokrasiden bahsedemezsiniz. Bugün burada verilecek karar bütün bunları ortaya koyacak. Bugün de yıllardır verdiğimiz taleplerin reddedileceğini biliyoruz" diye konuştu.

Kararın açıklanması sonrasında avukatlar ve Elçi ailesi mahkeme salonunu alkışlarla terk etti.

Kaynak: AJANSLAR