Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, başkan yardımcısı ve Demokratlar'ın aday adayı Kamala Harris'le 4, 10 ve 25 Eylül tarihlerinde canlı yayın tartışmasına hazır olduğunu açıkladı. Harris daveti kabul etti. 

AA'nın aktardığına göre Trump, Florida'daki Mar-a-Lago yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda merakla beklenen başkan adayları münazaralarına ilişkin değerlendirme yaptı.

Harris'le karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu söyleyen Trump 4 Eylül'de Fox News, 10 Eylül'de ABC News ve 25 Eylül'de de NBC News kanalında canlı yayın tartışması için anlaştığını ve Harris'ten yanıt beklediğini belirtti.

Başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi JD Vance ile Demokrat Tim Walz'u karşı karşıya getirmesi beklenen bir diğer canlı yayın tartışmasının da CBS News kanalında olacağını ifade eden Trump, Harris'in canlı yayınlarda kötü performans sergilediğini savundu.

Harris tartışmaya katılacak

ABC News kanalı ise Demokratlar'ın adayı Harris'in 10 Eylül'de yapılacak canlı yayına katılma konusunda mutabık olduğunu duyurdu.

Harris'in Fox News ve NBC News'te yapılması muhtemel canlı yayınlara katılıp katılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

Kaynak: AA