Emekçilerin zorlukla geçindiği bugünlerde vatandaşların sırtına bir yükün de CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yüklendiğini ifade eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Buyükşehiri bu zam kararını geri almaya çağırdı. Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“Emekçilerin saray rejiminin yeni vergi paketini endişeyle beklediği bugünlerde, İZSU olağanüstü genel kurulunda suya %45 zam yapma kararı aldı. Geçtiğimiz hafta ise toplu taşımaya 24 Haziran’dan itibaren geçerli olmaya başlayan %34,62 oranında zam yapılmıştı. 
Bu zamlarla zaten zorlukla geçinmeye çalışan emekçilerin sırtına bir yük de CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yüklenmiştir. Oysa Cemil Tugay yerel seçim öncesi “Türkiye’nin en ucuz suyunu İzmir’de kullanacağız” vaadinde bulunmuştu. 
Unutulmamalıdır ki su, herkesin eşit şekilde ulaşabilmesi gereken hayati bir ihtiyaçtır ve temel bir haktır.  Bu nedenle su temel tüketim miktarı için ücretsiz sağlanmalı ve konutlarda artan miktarlarda da herkesin rahatlıkla ödeyebileceği şekilde ücretlendirilmelidir. Suya erişim, parası olanın değil, herkesin hakkıdır. Ekonomik kriz dönemlerinde bütçeyi kurtarma kalemi olarak görülemez. Belediyeler kâr elde etme amaçlı kurulan şirket değil halka hizmet sağlamak üzere seçilmiş, siyasi sorumluluğu olan yönetim organlarıdır. Bu tür temel hakları amasız fakatsız halka ulaşılabilir kılmakla yükümlüdür. 
İzmir Büyükşehir Belediyesini bu kararı geri almaya, seçim öncesi verilen sözlerde olduğu gibi Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandırmaya, çeşmelerimizden sağlıklı ve içilebilir su akması için gerekli çalışmaları yapmaya davet ediyoruz. 
TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ İZMİR İL ÖRGÜTÜ”

Kaynak: BÜLTEN