İlçe İlçe 100 gün serimizde bugün Gaziemir’deyiz...

Havaalanı, askeri bölgeleri, sanayisi ve çevresini kaplayan ormanlık alanları ile İzmir’in önemli merkezlerinden biridir Gaziemir…
Son zamanlarda özellikle konut fiyatlarının tavan yaptığı ilçe Gaziemir…
Yaşam standartlarının yüksek olduğu bir metropol ilçe…
Seçmen yapısının değişkenlik gösterdiği ilçede uzun zamandır CHP iktidar…
Son seçimlerde de tablo değişmedi ve genel merkezin belirlediği isim olan Ünal Işık, Gaziemir’in belediye başkanı seçildi.
Kimdir Ünal Işık?
Kars doğumlu ama 14 yaşında İzmir’e gelmiş…
Kendi deyimi ile fakir bir ailenin çocuğu…
14 yaşından itibaren hem çalışmış hem okumuş…
Yapmadığı iş kalmamış…
İnşaatlarda amelelik yapmış, su satmış, karpuz-kavun satmış…
Mesela bir kamyon karpuzu nasıl boşalttığı hikâyesini bir gün mutlaka dinlemenizi isterim.
Gocunmadan, yılmadan bugünlere gelmiş…
Ünal Işık, Mali Müşavir…
2014-2024 yılları arasında, iki dönem üst üste Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Işık, 10 yıl sürdürdüğü meclis üyeliği boyunca CHP Grup Başkan Vekilliği, CHP Grup Sözcülüğü, Encümen Üyeliği, Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı’nın yanı sıra birçok komisyonda üye olarak görev yaptı.
Aldığı her görevde insan odaklı bir bakış açısıyla hareket etti; ezilen, ötekileştirilen ve dezavantajlı grupların sesi oldu.
Başarıya giden merdivenleri tırnakları ile kazıya kazıya çıkan Işık, Gaziemir’de sessiz ama güzel işlere imza atıyor.
Sessiz derken, gösteriş yapmadan, yaptıklarını abartmadan, insanların gözüne sokmadan hizmet üretiyor.
Bu da örnek bir meziyet olsa gerek…
Pazar alışverişini eşiyle birlikte yapıyor.
Sürekli sokakta, sahada…
Belediyedeki verimliliği arttırmayı, çalışanların huzur içinde görev yapmalarını ilke edinmiş.  
Gelin, Ünal Işık’tan 100 günde yaptıklarını birlikte dinleyelim;

Mali disiplin

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak belediye bütçesini kontrol altına almak ve bütçe disiplini sağlamak için adımlar attık. Tasarruf tedbirlerimizi hayata geçirerek, gelirlerimizi giderlerimizi kontrol altına alarak sürdürülebilir bir mali yapı oluşturduk.

Şehitler anıtı

Vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin anısına, Sevgi Yolu 4. Etap’ta yapacağımız Şehitler Anıtı’nın proje çalışmalarına devam ediyoruz.

Engelli merkezi

En büyük hayallerimden ve projelerimden biri olan Gaziemir Engelli Merkezi’nin planlama çalışmalarına başladık.
Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri başta olmak üzere uzmanlardan oluşacak kadromuz, bu merkezde yurttaşlarımıza hizmet verecek.
Bu merkezde vereceğimiz hizmetler sayesinde, engellisine bakan aile bireyleri, kendilerine vakit ayırabilecek ve sosyalleşebilecek. Burada vereceğimiz danışmanlık hizmetleriyle aileler, sosyal ve psikolojik yönden daha güçlü olacak. Amacımız engelleri birlikte aşmak, ailelerin sorumluluklarına ortak olup nefes almalarını sağlamak.

GAZİDEK'in kapasitesi arttı

Eğitim giderleri ailelerin bütçesini zorlayan kalemlerin başında geliyor. Öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve ailelere destek olmak için ücretsiz eğitim verdiğimiz Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nun kapasitesini artırdık. Yeni dönemde GAZİDEK’te daha çok öğrencimize hizmet vereceğiz.

Yaz okulları

Kültür sanat ve spor alanında düzenlediğimiz Yaz Okulları’nda yaklaşık bin 200 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Açık hava spor etkinliklerimizle de vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam için spor yapmalarına olanak sağlıyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 4 gün süren Çocuk Şenliğimizle kutladık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise 6 gün süren Gaziemir Gençlik Festivali’ni düzenledik.  

Evde kuaför hizmeti

Sağlık hizmetlerimiz kapsamında yurttaşlarımıza Evde Kuaför Hizmeti vermeye başladık. Yaşlı, engelli, hasta ve dezavantajlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret eden ekiplerimiz, onların kişisel bakımlarını yapıyor.

Mobil atık getirme merkezi

İklim değişikliğiyle mücadele etmek ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için çalışmalar yürütüyoruz. Kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, pil gibi atıkları topladığımız Mobil Atık Getirme Merkezlerimizin sayısı 5’e çıkardık.

Sorunları yerinde tespit

Ortak akıl, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla, ilçemizi hep birlikte yönetiyoruz. Ekibimizle birlikte mahallelerimizi ziyaret ederek muhtarlarla birlikte ihtiyaçları yerinde tespit ediyor, yurttaşlarımızın taleplerini ve önerilerini dinliyoruz. Çözümlerimizi ve projelerimizi anlatıyoruz.

Yol ve kaldırım çalışmaları

Güvenli ve konforlu bir ulaşım için ilçemizin 16 mahallesinde yol yapım ve onarım çalışmalarını hızlandırdık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçemizin ihtiyaç duyulan her noktasında asfaltlama, kilit parke döşeme işlemlerine devam ediyoruz.
16 mahallemizi pırıl pırıl yapmak için temizlik hizmetlerimizi daha verimli hale getiren uygulamalar hayata geçirdik.

Parklarda yoğun çalışma

İlçemizdeki 160 park ve yeşil alanda ihtiyaçları karşılamak için yoğun bir çalışma başlattık. Ekiplerimiz, parklarımızın bakım, onarım ve temizliğini yaparak çocuklarımız için güvenli oyun alanları, yurttaşlarımız için de keyifle vakit geçirecekleri alanlar yaratıyor.
Park ve yeşil alanlarımıza diktiğimiz çiçekleri ve fidanları, şantiyemizdeki seramızda ve fidanlığımızda üretiyoruz. Yine parklarımızda kullandığımız banklarımızı ve kent mobilyalarımızı atölyemizde kendimiz üretiyoruz. Bu şekilde satın almak yerine kendimiz üretim yaparak tasarruf ediyoruz.

Gaziemir'in mezarlık sorunu çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilçemizin en büyük eksiklerinden biri olan mezarlık yeri sorununu çözüme kavuşturduk. Planlaması ve modern yapısıyla örnek olacak Sarnıç’taki 55 dönüm büyüklüğündeki yeni mezarlık alanında çalışmalar tamamlanarak gömüye açıldı. Vatandaşlarımız, yakınlarının cenazelerini kilometrelerce uzaklıktaki diğer ilçelere defin etmek zorunda kalmayacak.

Devam edenler

Gençlerimizin kişisel gelişimlerine ve eğitim hayatlarına katkı sağlayacak Gaziemir Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona yaklaştık. Sarnıç’ın merkezi konumundaki Cumhuriyet Meydanı ve Porta 3 Sarnıç’ın inşaat çalışmaları sürüyor.
Sosyal demokrat ilkelerin ışığında, insan odaklı politikalarla ve yenilikçi hizmetlerimizle kentimizi daha yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir yer haline getireceğiz.
Noktalarsak…
İlçelerin durumları da güçleri de belli…
Yapacakları sınırlı…
Ama bunu kendine kalkan, mazeret yapmak yerine gecesini gündüzüne katanlardan biri Ünal Işık…
Parayı, bütçeyi en faydalı şekilde kullanmayı iyi biliyor.
Beş yılda Gaziemir’de güzel işlere, projelere imza atılacağının şimdiden sinyalini veriyor sayın Işık…
Başarılar diliyoruz.