İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamu emekçileri, toplu iş sözleşme sürecinin çıkmaza girmesi üzerine iş bıraktı ve çeşitli eylemler gerçekleştirdi.

Cemil Tugay konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Raporda kullanılan ifadeler biz de bu artışı yapamama duruma getiriyor. Konu bütçe ile alakalı değil. Biz bu artışı yaparsak halkımızda suç duyurusunda bulunacak ve bize faizle birlikte geri ödeteceğini söyleyen bir rapor ile karşı karşıyayım. Ben insanların demokratik tepkisine saygı gösteriyorum. Ben İzmir halkı adına bu görevi yerine getiriyorum. Burası benim kendi şirketim değil. Harcanan her para halkın parasıdır. Doğruları yapma zorunluluğum vardır. Yasal üst sınırı üzerine çıkamayacağımı söylemek dışında bir şey yapamıyorum” dedi. 

Cemil Tugay'dan eylem yorumu: Aralarında gergin arkadaşlar var! Cemil Tugay'dan eylem yorumu: Aralarında gergin arkadaşlar var!

AKP'den ne farkı var?

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü ise sosyal medya hesabı üzerinden Tugay'a sorular yöneltti, "Cemil Tugay ve partisi CHP’nin, AKP’den ne farkı var?" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Defalarca sorduk...

TKP İzmir İl Örgütü'nün yaptığı paylaşımın tamamı şu şekilde:

Cemil Tugay, eylemlerin nedeni olarak, sosyal denge tazminatının miktarı konusunda yetkili memur sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticileri arasındaki uyuşmazlığı gösteriyor ve sendikanın yüksek bir rakam talep ettiğini iddia ediyor. 

Cemil Tugay, belediye yöneticilerinin yaptığı teklifin mevcut memur maaşlarının düşürülmesi anlamına geldiğini, kazanılmış hakları bile geri almak istediklerini neden açıklamıyor?

Cemil Tugay, kazanılmış bir hakkın geri alınamayacağını, belediye emekçilerinin buna karşı koyacağını bilmiyor mu?

Emekçilerin kazanılmış bir hakkını her ne sebeple olursa olsun geri almak isteyen Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi temsil ediyor?

Cemil Tugay, harcanan paranın halkın parası olduğunu, doğruları yapma zorunluluğu olduğunu belirtiyor.  

Defalarca sorduk, yanıt alamadık. Yine soruyoruz: 

Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminden kalan borçları ödeyebilmesi için Karşıyaka Belediyesi’ne ait bir mülkiyet, neden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmaya çalışılıyor?

Yine kendi döneminden ödenmeyen hakedişler için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında neden protokol imzalanıyor?

O paralar halkın parası değil mi?

Ve en önemlisi, emekçilerin alınteri ile kazandığı ücretler ile patronlara aktarılan paraları bir tutmak ayıp değil mi?

Cemil Tugay, açıklamasında toplu sözleşme sürecinde talep edilen ücretlerin yasal olmadığını söylüyor. 

Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakkını tanımadığını mı söylemek istiyor?

Cemil Tugay, kamu zararından söz ediyor. 

Cemil Tugay, tüm danışmanlarının listesini ve danışmanlarına ödediği maaşları açıklayabilir mi?

Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirketlerde, kapsam dışı kategorisinde çalışan personel için ödenen yüksek maaşları açıklayabilir mi?

Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki şirketlerin her biri için yönetim kurulu üyesi olarak atanan belediye yöneticileri ile belediye dışından atanan eş – dost – sermayedar kategorisine “huzur hakkı” olarak ne kadar ödendiğini, bu yönetim kurullarında kimlerin yer aldığını açıklayabilir mi?

Cemil Tugay, eylemlere katılanların dışarıdan olduğunu, dışarıdan olmayan personelin de tespit edildiğini söylüyor.

Asıl Cemil Tugay’ın kendisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yabancı olmasın?

Eylemlere katılan personelin tespit edilmesi için daire başkanlarına sözlü emir iletilmesinden, çalışanların fişlenmesinden utanmıyor mu?

Toplu iş sözleşmesi sürecinde emekçiye karşı polis çağırmak, emekçi maaşlarını düşürmek, emekçileri hak ettiklerinden daha yüksek maaş almakla itham etmek,  emekçileri hem kendi aralarında hem de toplumun geri kalanı ile düşmanlaştırmak… 

Hepsi, şimdiye kadar Cemil Tugay tarafından kullanıldı. 

Açıkça tekrar soruyoruz: Cemil Tugay ve partisi CHP’nin, AKP’den ne farkı var?
 

Kaynak: Haber merkezi