Turgutlu ilçesinde mevcut 7 Eylül Stadı’nın arazisi karşılığında 2013 yılında ihale edilerek yapımına başlanan yeni stadyumun bir türlü tamamlanamaması, taraftarları ve yerel halkı çileden çıkarıyor. Henüz kullanıma açılmamış olan yeni stat nedeniyle, çevresindeki inşaat çalışmaları dolayısıyla 7 Eylül Stadı’nda maç oynanmasına izin verilmemesi, Turgutluspor’un iç saha maçlarını ilçe dışında oynamasına neden oluyor. Bu durum, takımlarını yalnız bırakmak istemeyen taraftarlar için büyük zorluk yaratıyor.

Her sene açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 10 yıldır inşaatı süren ve artık ince işlerine yaklaşan 10 bin kişi kapasiteli yeni stadyum için her yıl "seneye yetişecek" ya da "statta her şey yolunda" denilmesine rağmen yeni sezonlara yetişmemesi, Turgutlulular'ın tepkisine neden oluyor. Kırmızı siyahlılar, kötü bir başlangıç yaptığı ligde son sırada yer alıyor. 

Ligde son sırada yer alıyor

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele Turgutluspor, şu ana kadar oynadığı 6 maçta yalnızca 1 puan alarak ligin son sırasında yer alıyor. Kırmızı siyahlılar, bu süreçte 3 iç saha maçını Manisa’da oynamak zorunda kaldı. 20 Ekim Pazar günü oynanması beklenen 7. hafta mücadelesinin de Manisa’da gerçekleşeceği öngörülüyor. Bu durum, kötü giden Turgutluspor’un daha da zorlanmasına neden olacak gibi görünüyor.  

Bir de kullanıma açılsa

Yeni stadyumda koltuklar monte edildi, çimlerin yerleştirilmesi, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı; ancak soyunma odaları, hakem odaları ile yönlendirme numaraları ve levhalar gibi bazı düzenlemelerin hâlâ yapılması bekleniyor. İlk etapta 65 milyon TL'ye mal olması planlanan stadyumun, aradan geçen süre zarfında maliyet farkları nedeniyle inşaat süreci uzadı. UEFA standartlarına uygun şekilde yapılan stadyumda, basın odaları, VIP salonu, localar ve 5 kulvardan oluşan bir atletizm pisti de yer alacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ