Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek bir düğün için dağıtılan davetiyeyi sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Ayşe Arman’ın paylaşımı büyük tepki topladı. Eyüpoğlu Camii’nde düzenlenlenmesi planlanan düğüne ait davetiyede, damadın ismi Berkay olarak yer alırken, gelinin ismi kullanılmak yerine zevcesi olarak eklendi. Ayrıca davetiyenin alt kısmında, kadınların arka kapıdan giriş yapmaları konusunda bilgilendirmede yer aldı. Bu duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, ‘kadının adı yok’ yorumlarında bulunarak davetiyeyi eleştirdi.

Gazeteci Ayşe Arman bu durumu sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı; "Ayyy bu ne??? ‘Zevce’ ne?? Bir kadın bunu nasıl kabul eder? @izzetcapa ‘da gördüm. Önce bi kadın bunu nasıl kabul eder? Sonra anası-babası nasıl kabul eder? Bu galiba şaka. Bizleri delirtmek için mi? Biri bana söylesin. ‘Kadınlar arka kapıdan girsin’ filan ne demek? Bunun sinirleri oynatmak için yapılmış sahte bi davetiye olduğuna inanmak istiyorum. Acaba evleneceği kadının adı mı Zevcesi? Yoksa ben mi hala safım? Yuh olsun Berkay ‘hazretleri’ne ve ona bu muamelenin yapılmasını uygun gören ‘adı olmayan’ eşine ve tüm ailesine! Yahu bi sabah da güzel başlayalım güne!!! Bu saçmalıklar, ilkellikler nereye kadar sürecek??"

Gazeteci ve İş insanı İzzet Çapa'da Ayşe Arman'ın paylaşımına yönelik şu sözlerle tepki gösterdi; "Artık hakikaten kadının adı yok… … Eskiden olsa, davetiye yanlış basılmış derdim… Herhalde matbaada bir hata yapmışlar diye düşünürdüm… Ve fakat hata falan yok… Çünkü artık kadının adı yok… Zannederim yeni Türkiye böyle… Bin yıl geçse de alışmam mümkün değil benim bu Türkiye’ye… Olacak şey değil…"

Kaynak: Haber Merkezi