Ege Şenol Çalışkan - Kalp sağlığını korumak ve olası riskleri erken aşamada tespit etmek için bilgisayarlı tomografi (BT) anjiyografi yönteminin hızlı ve güvenilir bir çözüm sunduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, modern tıbbın sunduğu bu ileri teknoloji görüntüleme yönteminin, kalp damarlarının durumunu ayrıntılı olarak incelemeyi mümkün kıldığını ifade etti.

BT anjiyografinin, özellikle göğüs ağrısı şikayeti olan hastalarda kalp damarlarının yüksek çözünürlükte görüntülenmesine imkan sağladığını vurgulayan Sağ, bu yöntemin klasik anjiyografiye göre daha hızlı ve konforlu olduğunu aktardı.

Koroner BT Anjiyografi hakkında da bilgi veren Sağ, bu yöntemin kalp damarlarını invaziv olmayan bir şekilde değerlendirerek, olası tıkanıklıklar ve plak oluşumlarını tespit etmede önemli bir araç olduğunu söyledi. Ayrıca, bu yöntemin kalp krizi riskini belirlemede, koroner arter hastalığı tanısını doğrulamada ve daha önce bypass veya stent uygulanmış hastaların durumunu izlemekte etkili olduğunu belirtti.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan