Okulların açılmasıyla birlikte viral hastalıklarda artış yaşanmaya başladı. Viral hastalıklar özellikle okula giden çocuklar ve onların ailelerinde daha sık görülürken, Prof. Dr. Aslı Aslan iyi beslenme ve uykunun önemine dikkat çekti. 

“Çocuklar ellerini çok kısa sürelerde yıkıyorlar" diye konuşan Aslan, ailelerin el yıkama süresinin 20 saniyeden az olmaması gerektiğini, tırnak aralarının temizlenmesi gerektiğini çocuklara öğretmeleri gerektiğini söyledi.

El hijyeninin hastalıkla mücadelede önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Aslan, "El yıkamanın sadece suya ve sabuna dokunmak olmadığını çocuklarımızın bilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra kol içine hapşırmaları gerektiğini, hapşırırken ağız ve burunlarını kapatmasını öğretirsek çocuğumuzun enfeksiyonlara karşı korunmasında faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Hasta çocuğunuzu okula göndermeyin

"Ailelerin yaptığı hatalardan biri de hasta olan çocuğu okula göndermek oluyor" diye konuşan Aslan, "Ateş, enfeksiyon, öksürük gibi belirtiler veren çocukları okula göndermekte ısrarcı olunmaması gerekiyor. Bu gibi durumlarda çocuğun iyi beslenmesi ve bol sıvı alması hastalığı daha rahat atlatmasına yarayacaktır" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: HABER MERKEZİ