Öykü ve senaryolarını arka arkaya beyaz perdeye aktaran Türk yönetmen Şenol Güngör, gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projeleriyle Türk-Alman ilişkilerini bütünleştirmeye devam ediyor.

‘Avukat’  filmi ile iki ülke arasında bir sanat köprüsü kurmuş olan yönetmen Güngör, şimdi de biri uzun metrajlı diğer ikisi kısa metrajlı olmak üzere yepyeni üç yeni senaryosuyla bu köprüyü sağlamlaştırmaya devam ediyor. Daha önce Manuela Jansen, Rebeka Bongart gibi isimlerle birlikte filmlerini hayata geçiren yönetmen, toplumsal içerikli iki yeni filmi çekmek için kolları sıvadı.

Kırmızı Halı Almanya'da çekilecek

Kast hazırlıkları başlayan ‘Kırmızı Halı’ filminin çekimleri Almanya’da gerçekleşecek. Her sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de kadınların maruz kaldığı taciz ve tecavüz olaylarını konu alan bir senaryoya sahip.  Almanya’nın tanınmış isimlerinden biri olan Joey Heindle Almanya’nın en çok izlenen programlarından biri olan ‘ARD’ a konuk olarak filmin tanıtımına geniş yer vermekle birlikte kendisi de filmde yer alacak. Ayrıca Türk halkının yakından tanıyıp sevdiği Wilma Elles de filmde yer alan kadın oyunculardan.

Başrolde ise, Almanya, İsviçre, İngiltere ve Hırvatistan yapımı filmlerde rol alan, geleceğin yıldız oyuncularından diyebileceğimiz bir isim olan  Monique Bartnik.

Ayrıca Mahir Karakoyun, Karin Angela ve Manuela Jansen da filmin oyunca kadrosunun önemli isimleri.

İzmir'de iki film

Hazırlıkları devam eden ikinci filmin çekimleri ise İzmir ve Almanya’da gerçekleşecek.  ‘İch Liebe Dich Aşkım’ filmi ise Almanya’da kirli işlere karışmış kurnaz bir adamın boşanmak üzere olduğu karısını nasıl bu işlere bulaştırdığını konu alıyor.

Yine Wilma Elles, Manuela Jansen gibi oyuncuların yer alacağı filmde Türk oyunculardan Deniz White, Fatma Dicle Kıran ve Halil Özdikici gibi isimler yer alacak.

Bir diğer uzun metrajlı film olan ‘Haydi Bitterşohön’ ön yargı kavramını mizah ile harmanlayıp farklı bir bakış açısı getiren bir konuya sahip. Almanya, İzmir ve Yunanistan da çekimleri gerçekleşecek filmin oyuncu kadrosunun kimler olacağı merak konusu.

Yönetmen Şenol Güngör’ün kurmuş olduğu ‘Ruhrpott Internatıonal film & Sketch Produktıon’ şirketiyle Almanya –Türkiye arasında ciddi sanatsal bağlar kurmaya devam edecek.

Projelerinde İzmir’i olabildiğince dahil eden yönetmen Güngör, yine kendi senaryolarını filme dönüştüreceği bir çok yeni projeyle hem Almanya hem Türkiye de adından çokça söz ettireceği kesin.

Kaynak: Haber Merkezi