Batuhan KAYA- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın işten çıkardığı İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir ziyaretinden 1 gün önce özel davetle CHP İzmir İl Başkanlığı’na, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’yla görüşmek üzere gitti. Görüşmede işçilere, DİSK Genel-İŞ İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ve Belediye-İŞ İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay eşlik etti. İşçiler, 17 gündür Egemenlik Evi önünde beraber direniş gösterdikleri arkadaşlarının isimlerinin yazılı olduğu 80 kişilik bir listeyi de Aslanoğlu’na iletti.

Aslanoğlu’nun görüşme sırasında işçi ve sendika şube başkanlarına, “Sorumluluğu üstüme alıyorum. Sizlerle bürokrasi arasında iletişim kurulmasını sağlayacağım” dediği öğrenildi.

“Yarın eyleme ara verin!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir ziyaretinin de görüşmede konuşulduğu öğrenildi. Aslanoğlu’nun işçilere, Genel Başkan Özel’in ziyareti sırasında eylem yapılmaması yönünde telkinde bulunduğu ve “Bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yapılacak en kötü şey, onu Genel Başkan’a şikayet etmektir” dediği de ifade edildi.

Öte yandan işçiler eylemlerine bugün fuarda devam edecek. İşçilerin fuarda Aslanoğlu'nun önerisini görüşüp karara bağlaması bekleniyor.

Muhabir: Batuhan KAYA