Burak Keleş isimli bir kişinin, Kartal’da CHP’ye oy veren vatandaşlara yönelik çöp konteynerinin önünde çektiği videoda hakaret ve küfür içeren ifadeler kullanması büyük tepki topladı.

Paylaşımın ardından sosyal medyada '#BurakKeleşTutuklansın' hashtag’i altında, Burak Keleş hakkında tutuklama çağrısında bulunuldu.

İfade özgürlüğü anlaşılmıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, Keleş için tutuklama çağrılarını ise, "Bugün CHP seçmenine söven tutuklansın diyen kimileri bir yandan Dilruba'nın tutukluluğunu eleştiriyor. İfade özgürlüğü bir türlü anlaşılamıyor. Ayıpla geç. Hapis isteyince ceza silah olarak sana dönüyor. Küfürdü, hakaretti ceza söz konusuysa birçok şey bu kapsama sokulabilir" ifadeleriyle yorumladı. 

Mevcut yasalarda bile ceza almaz

Özel'in paylaşımı şu şekilde:

Bugün CHP seçmenine söven tutuklansın diyen kimileri bir yandan Dilruba'nın tutukluluğunu eleştiriyor. İfade özgürlüğü bir türlü anlaşılamıyor. Ayıpla geç. Hapis isteyince ceza silah olarak sana dönüyor. Küfürdü, hakaretti ceza söz konusuysa birçok şey bu kapsama sokulabilir.

"Ama bize küfretti" diye tepki gösterenler dezenformasyon çöp videosunu viral yapıyor. Bir kısmı art niyetli hesaplar ama gerisi için aklın yolu ifade özgürlüğünü içine sindirmek. Belirsiz bir gruba küfür mevcut yasalarda bile ceza almaz.

Dilruba haftalardır içeride

İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba, kullandığı ifadeler nedeniyle 12 Ağustos’ta gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları yöneltilen Dilruba’nın tutukluluğuna itiraz reddedilmişti.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ