Ege Şenol Çalışkan- İzmir'in en gözde ilçelerinden olan tatil cenneti Çeşme, yaz sezonunu bir festivalle kapatmaya hazırlanıyor. Sezonun son günlerinde Çeşme sokakları festival coşkusuyla hareketlenecek. 90'lar şarkılarıyla eğlencenin tavan yapacağı festivalde birbirinden ünlü isimler de sahne alacak.

Duo Blue konser verecek

Büyük bir coşkuya sahne olacak festivalin başlangıç tarihi belli oldu. Eğlenceli etkinlik 13 Eylül Cuma günü saat 17:00'de Çeşme Cumhuriyet Meydanı'na  Festival Korteji ile start alacak. Ardından saat 18:00'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu,saygı duruşu ve istiklal marşı, sonrasında ile halk oyunları gösterisi sergilenecek . Saat 18:30'da 90'larda Çeşme konulu söyleşide Erdener Kavalcı, Orhan Belge ve Ahmet Güler gibi isimler konuşma yapacak. Festivalde ilk gün heyecanı 20:30'da Duo Blue konseriyle sona erecek.

Ceylan Ertem coşkusu yaşanacak

Festivalde ikinci gün de dolu dolu geçecek. Saat 17:30'da ÇEŞFOD Geçmişten Günümüze Çeşme fotoğraf sergisi ile başlayacak program 18:00'da 90'larda Çocuk Olmak konulu atölye, 18:30'da Geçmişten Günümüze Çeşme'de Yemek Kültürü konulu söyleşi düzenlenecek. Konuşmacılar ise Rıfat Yurttaş ve İsabet Barutçuoğlu olacak. Festival coşkusu saat 20:30'da sevilen şarkıcı Ceylan Ertem'in muhteşem konseriyle zirveye çıkacak. 

Ezginin Günlüğü sevilen şarkılarını seslendirecek

Festivalin üçüncü günü Çeşme'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı olan 15 Eylül Pazar gününe denk gelecek. Bu kapsamda program 16:30'da kokteyl ile başlayacak. Ardından Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de konuşma yapacağı resmi tören düzenlenecek. Ardından kortej ve çocuk oyun atölyesi ile devam edecek gün programı, saat 20:30'da konser heyecanı ile son bulacak. Ezginin Günlüğü sevilen şarkılarını Çeşmeliler için seslendirecek.

Yeni Türkü ile festival heyecanı son bulacak

Dördüncü ve son gününde festival heyecanı 10:00'da kortej yürüyüşüyle başlayacak. 10:30'da yapılacak resmi törenin ardından 11:30'da düşman işgalinden kurtuluşun yıl dönümü adına kokteyl düzenlenecek. Saat 18:30'da Geçmişten Günümüze Çeşme'nin Tarihi ve Sosyal Yapısı konulu söyleşi tertiplenecek. Söyleşide Mehmet Culum, Ahmet Güler, Engin Önen ve Ahmet Topal gibi isimler konuşacak. Çeşme Festivali'nde dördüncü ve son gün heyecanı 20:30'da düzenlenecek Yeni Türkü konseri ile son bulacak.

Konserler için servis imkanı

Birbirinden ünlü isimlerin sahne alacağı konserler için festival boyunca Çeşme'nin belirli bölgelerinden konser alanına servisler kaldırılacak. Ildır Pazaryeri, Germiyan Kahveler, Reisdere Dolmuş Durağı, Toki Halk Ekmek Önü, Alaçatı Ek Hizmet Binası Önü, Ilıca Otogar Önü, Çiftlikköy Halk Ekmek Önü, Ovacık Kahveler ve Dalyan Dolmuş Durağı gibi noktalardan vatandaşlar servislerle konser alanına taşınacak.

İşte servislerin hareket saatleri...

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan