Yiğit SÜTCÜ- İzmir Menemen Helvacı Cezaevinde üç ay kalan hükümlü Okan Özgül, Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevine nakledildikten sonra, 2 Mart sabahı koğuşunda asılmış olarak bulundu. Cezaevi yönetimi bu durumu Özgül’ün ailesine bildirdi. Aile, ziyaret için yola çıkarken çocuklarının tabutunu aldı ve 4 Mart'ta Özgül’ün cenazesini Aliağa Mezarlığı'nda defnetti.

Suç duyurusunda bulundular

Çeşitli suçlardan 20 ay hapis cezası alan 30 yaşındaki Okan Özgül’ün ailesi, ölümünün intihar olup olmadığından şüphe duyduklarını belirterek, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Cezaevi müdürü ve ilgili savcı tayin istedi

Ailenin avukatı Sertuğ Köybaşı yaşanan süreci anlatarak, "Ailenin talebi ortada, çocuklarının nasıl öldüğünü öğrenmek istiyorlar ancak yüzlerine sürekli kapılar kapatılıyor. Bugün burada da adalet taleplerini duyurmak için toplandık. Konu bize ulaştığında yetkililer ile görüşmek istedik. Sonrasında da öğrendik ki, hem cezaevi müdürü hem de soruşturmayı yürüten savcı tayin istemiş. Bu durum da şüphelerimizi artırıyor.” ifadelerini kullandı. 

Adalet olmayan bir ülkede, adalet istiyorum

Ailenin ve avukatlarının katıldığı basın açıklamasında anne Fethiye Taşkın, "Adaleti olmayan bir ülkede çocuğum için adalet istiyorum. Çocuğumun nasıl öldürüldüğün öğrenmek için mücadele ediyorum. Bugün bu meydanda da sizlere sesleniyoruz, benim çocuğumun başına ne geldiğini öğrenmek için yanımda olun, adalet sesimi duyun.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ