Türkiye’nin en yoğun havalimanları arasında olan YDA Dalaman Havalimanı; yenilenebilir enerji üretimi ve sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında önemli bir projeyi hayata geçirdi. YDA Dalaman Havalimanı’nda, güneş enerji santrali ilk fazı 45.000 m² çelik yapıdan oluşan proje alanı üzerine 15 bin adet güneş paneli kurulumu tamamlandı.

Dünyadaki en büyük güneş enerji santrali projesini tamamladıklarını açıklayan YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, "Güneş enerji santrali projesi ile ilk etapta, havalimanının yıllık enerji ihtiyacının yüzde 55'inden fazlasını güneş enerjisi ile karşılamayı hedefliyoruz. Günün her saati elektrik enerjisine ihtiyaç duyan ve gerçek anlamda yaşayan bir yapı olan havalimanımızda hayata geçirdiğimiz doğa dostu projemiz ile yılda yaklaşık 3 bin hanenin elektrik enerjisi talebine eşdeğer olan 8.250 kW DC kurulu güce sahip olacağız. Havalimanı terminal binası çatısı üzerine kurulu dünyadaki en büyük GES projesine imza atmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Dalaman Havalimanı’nın tamamında elektrikli araçlar kullandıklarını da vurgulayan Laçin, Türkiye'nin en yeşil havalimanlarından biri olma hedefiyle, uçak emisyonlarının azaltılması için APU'ların daha az kullanılmasına ve ihtiyaç duyulmadığında kapatılmasına olanak sağlayacak anlaşmaların yapılması için hava yolları ve yer hizmetleri şirketleri ile çalışmalara başladıkları bilgisini de verdi.

Kaynak: ANKA